Placinta/prajitura cu mere fara aluat
Inca nu stiu cum sa numesc ceea ce am gatit zilele trecute, placinta sau prajitura cu mere? Eh, las gandul asta ca nu asta conteaza, ci gustul. 
Pentru c-am zapacit deja doua persoane pe Twitter m-am gandit sa postez pe blog „reteta”. Prin urmare, avem nevoie de:
1kg de mere
o cana de zahar
o cana de gris
o cana de faina
un pliculet de zahar vanilat
un pliculet de praf de copt
scortisoara
nuca
un pachet de unt ( margarina cand e post )
Se spala (evident) merele, se dau prin razatoare, prin „dintii” mari si se adauga scortisoara. Intr-un vas se amesteca zaharul cu faina, grisul ,zaharul vanilat si pliculetul de praf de copt.
Se imparte in 3 pachetul de unt si se taie cubulete. Ca sa va fie mai usor la „turnat” impartiti si amestectul de faina in doua, la fel si amestecul de mere.
Pe tava ( eu am avut doar tavite pentru lasagna ) se pun 1/3 din untul taiat cubulete si pe rand apoi se pune: jumatate din amestectul de zahar cu faina, gris s.a, jumatate din amestecul cu mere. Peste mere punem restul de amestec cu gris, faina si zahar, din nou 1/3 din untul taiat cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de unt. Deasupra se pune, cat cuprinde, nuca!
Se da la copt la foc mediu 40-50 minute! Et voila.