Pastrarea corecta a alimentelor in frigider – Ce alimente NU trebuie tinute in frigider

 Uite ca m-a apucat pe mine anul acesta sa fac niste schimbari, nu mi-e destul regimul alimentar pe care il adopt de multi ani, incep sa fiu (mai) atenta la ce cumpar, la etichetele fructelor , numarul de calorii, modalitati de pastrare si conservare, etc. .

Atat eu, cat si cea mai buna prietena a mea, ne rotim de ceva vreme in jurul legumelor si fructelor. Mai o supa crema, mai un smoothie, mai un pahar de vin, mai o barfa. Ah, mea culpa, astea nu-s sanatoase!??

In fine, astfel am ajuns sa invat(am) si ce alimente nu trebuie tinute in frigider. Daca aveati aceeasi impresie ca si mine, cum ca rosiile sau ceapa TREBUIE tinute in frigider, ei biiiiine… nu e corect! Tinute la frigider nu isi pastreaza prospetimea mai mult, dimpotriva, isi pierd savoarea pentru ca aerul rece impiedica procesul de coacere, si frigiderul le altereaza si textura.

Painea! Am vazut multe persoane ce tin painea la frigider. Nu am inteles de ce, pentru ca tinuta la frigider se usuca foarte repede. Daca totusi o preferati asa, impachetati-o pentru a-si retine umezeala, iar cand o scoateti de la frigider/congelator, trebuie consumata toata imediat sau prajita la toaster.

Usturoiul nu se tine la frigider pentru ca va capata o textura de cauciuc si se mucegaieste foarte repede.

Uleiul de masline se tine intr-un loc racoros si uscat, NU in frigider!

Ceapa, daca se tine in frigider va mucegai. Ea se tine la loc racoros DAR sa NU stea aproape de cartofi; depozitate impreuna, se altereaza mai repede. In schimb, prazul si arpagicul pot fi pastrate in frigider datorita continutului mai mare de apa.

Cafeaua, surprinzator sau nu, am intalnit persoane ce tin cafeaua proaspat macinata in frigider. Cafeaua tinuta in frigider NU MAI ESTE CAFEA, imprumuta Nspe mii de mirosuri de mancare, si isi pierde din savoare. Cea vidata, in cantitati mai mari, poate fi tinuta, dar in congelator!

Busuiocul se va ofili mai repede daca este tinut la frigider, mai bine il tineti afara, intr-o cana de apa, precum floricelele. Daca totusi vrei sa il pastrezi mai mult timp, Martha Stewart recomanda fierberea si apoi congelarea lui.

Dragilor, voi faceti cum vrei si cum stiti ca e mai bine pentru voi, pentru mine… e cum ati citit.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 5 Comments
  1. Adda says:

    Unele sunt logice si tot vad oameni care tin rosii in frigider si se plang apoi de faptul ca-s crude, ca au gust ciudat si tot asa. De cafea nu stiam ca se practica si mi se pare stupid

  2. Marin says:

    Holaaa!
    Ce fel de regim? big grin Intreb de pe pozitii curioase de vegan laughing)
    Ma pot declara mandru ca mai bag doar rosii in frigider. Desi si asta rar de tot. Asta pentru ca atunci cand mancam lactate, devoram rosiile cu braza (foarte sanatos obicei, de altfel tongue)
    Seara dulce!

    • addicted says:

      Regim de viata (mai) sanatos. happy Il tin de cand m-am mutat in Bucuresti, am renuntat complet la prajeli, gust o data pe an doi 3 cartofi laughing ,si in rest totul cu moderatie. In ultima perioada insa, am dat-o mult pe legume si fructe si tot ce se poate face din ele.

  3. Provocare după ceva timp – Terasa cu bloggeri says:

    […] acum cei 11, sau măcar sper să strâng 11. Gabriel Myriam Nice Pinky Ana Alina Delia, mai ales că nu a mai scris de mult ceva happy Imperfecta Albinuța Mihaela […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.