Lucruri mărunte dar contagioase!

Fericirea este un lucru mărunt dar contagios, din păcate şi prostia este dar există însă o diferenţă între cele două: prostia nu este un lucru mărunt! Dacă tot am apucat să enumăr lucrurile mărunte dar contagioase, să pomenim şi căscatul sau strănutatul şi mai ales un lucru contagios de care eu nu ştiam: scărpinatul. Da, intră în seria ” Cercetătorii .. cercetează „.

Explicaţia găsită de dermatologii de la Wake Forest University School of Medicine din North Carolina , este că creierul devine hipersenzitiv în preajma cuiva care se scarpină şi interpretează eronat orice senzaţie fizică de pe piele ca pe o furnicătură.

Să fie oare cum spun ei ?Pe mine personal nu mă ia nici o „poftă” de scărpinat dacă văd pe alţii că o fac, în schimb dacă cineva cască în fata mea, automat casc şi eu.

 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 3 Comments
  1. Mihaela spune:

    Cascatul e clar contagios, am patit-o de nenumarate ori.
    Cu scarpinatul nu prea cred…eu sunt alergica la polen si primavara se intampla sa ma scarpin mai des din acest motiv, dar nu am vazut ca cei din jur sa repete comportamentul meu. happy

  2. […] iarăşi pe teritoriul cercetătorilor şi-i lăsăm să ne uimească cu ale lor studii inedite! De curând am auzit în taxi la radio că oamenii de ştiinţă americani cred că lenea e […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *