Simularea unui dezastru la BAC – Ce este eul liric ?

Simularea unui dezastru la BAC. 

Sincer, voi mai aveti vreo speranta ca tinerii din ziua de azi isi vor da interesul sa invete? Vor acorda atentie examenelor? Nu.  Cum sa ii ceri unui elev sa invete cand „Afara e atat de frumos, ar fi pacat sa stai in casa sa citesti ca prostul ” – am citat un „versat” elev care la 21 de ani inca se chinuie sa ia BAC-ul. care ,din nou il citez: ” Am timp sa il iau inaintea copiilor mei! „

Trecand peste asta, am ramas oripilata si de raspunsurile elevilor ce au sustinut zilele trecute a doua etapa de simulare la BAC la intrebarile reporterilor.

Ce este genul liric?

-Aaa..aici n-am mai scris ca n-am stiut..”

„Nu am mai apucat sa scriu la subiectul 3 pt ca nu am stiut sa fac asta. Enunturile nu sunt facute pe intelesul nostru si nici cerintele”

” Peste 5 iau.

-Ce v-au dat la partea de vocabular?

-Nu mai stiu, am uitat..”

” La subiectul 3 de ce n-ai mai scris?

-N-am mai avut timp..

-Pai ai iesit cu o ora mai devreme…

-Da, dar trebuia sa plec” 

Si uite asa in iunie, din nou, ne vor ingrozi notele celor care sustin examenul de Bacalaureat si uite asa, din pacate,  se ingrosa randurile somerilor!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 16 Comments
  1. Daniel spune:

    Este greu de trecut cu vedere o astfel de problemă, dar dacă o vei face vei constata o problemă mai gravă și anume că cei care învață și care ar putea face diferența sunt exterminați din prostia și frica celor care dețin puterea.

  2. Tudor spune:

    Cineva trebuie sa adune si gunoiul de pe strada. Pacat ca o sa fie destul de multi concurenti….

  3. javra spune:

    Acum vreo doi ani, eram mai vehement decât eşti acum în aprecierea poftei de învăţătură a elevilor din clasele terminale. Acum încerc să mă pun în pielea lor şi, cât de cât, încep să înţeleg. Că nu aprob, e altă poveste.
    Dar ei văd bine că părinţii lor sunt şomeri (ori au şi terminat peroada de şomaj) şi niciodată nu ştiu ce să pună pe masă. Zilele, lunile, anii trec şi nu nicio speranţă nu apar pentru va părinţii să fie angajaţi undeva, aşa că unul dintre ei a şi plecat la cules de portocale prin Spania. Aşa că ei văd orizontul foarte aproape, iar după el, nimic. Aşteaptă să termine cele 12 clase şi ştiu că viitorul lor e în Spania, în construcţii sau agricultură. Oriunde, numai în ţara lor nu. Şi cu, şi fără bacalaureat, e acelaşi lucru, viitorul lor se numeşte munca cu cârca în străinătate. Şi nimeni nu-ţi cere să ai bacul luat. Nu au motivaţie şi nici speranţe.
    Răspunsurile pe care le dau sunt în concordanţă perfectă cu educaţia primită acasă şi în şcoală.

    • addicted spune:

      Nu toti sunt asa. Multi asteapta DOAR de la parinti, de la cei din jur si se culca pe o ureche neavand planuri de viitor. Chiar daca vad in familie ca se poate nu se sinchisesc sa invete pentru ca merg pe principiul ” prost sa fii noroc sa ai! „.

  4. Alina Roxana spune:

    În primul rând, mă întristează ignoranța noilor generații. Nu că aș fi eu grozavă, însă nici atât de neglijentă și nepăsătoare nu sunt și nici n-am fost vreodată..
    În al doilea rând, și mama mea a plecat în Italia la lucru, pentru că nu câștiga destui bani în România. Asta nu înseamnă că am început să-mi văd viitorul în Italia, lucrând într-un restaurant. Nu înseamnă că gata, n-are sens să mai învăț, pentru că țara mea oricum nu-mi poate oferi ce-mi doresc (sau părinții). Am învățat și încă învăț, tocmai pentru că părinții m-au învățat că eu nu trebuie să fiu ca ei, eu trebuie să învăț și să fac ce este necesar pentru a ajunge, cândva, într-un loc mai bun. Încă sunt pe drum, dar presimt că voi ajunge în viitorul apropiat la destinație. happy
    Deci nu văd de ce ar fi validă ideea asta de mai sus. Nimeni nu îți va da nimic fără muncă, însă nu văd de ce nu ne-am oferi o șansă în plus, învățând. Doar așa, că poate-poate cândva se va învârti roata. happy
    Asta e doar părerea mea. Pentru că știu că nimic nu e ATÂT de imposibil. happy

    • addicted spune:

      Exact ce spuneam si eu mai sus, nu toti gandesc asa cum zicea Javra. Sunt pur si simplu delasatori si ne place noua sa ii ascundem dupa scuzele cu „statul e de vina” sau chiar ” profesorii sunt de vina” si „parintii sunt de vina”. Nu, pe faptul ca LOR le e lene sa invete, pe faptul ca iau exemplele proaste din jur ar trebui sa dam „vina”
      Tu, din fericire, esti deasupra multora si sunt ferm convinsa ca si altora le vei fi bun exemplu!

  5. Anonim spune:

    Nu ar trebui sa ne mai mire nimic si sa ne asteptam la ce e mai rau.

  6. creve spune:

    Nu mi-e rușine nici de proștii cu Diplomă laughing Degeaba o ardem noi că avem sistem de învățâmânt bun și că aici se face mai multă carte ca afară laughing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *