Incursiune in Berlin – Locuri de vizitat

 Am avut parte de cea mai grozava saptamana de concediu, in Berlin. Totusi, orasul in sine nu ar fi fost atat de frumos daca, compania nu ar fi fost aceeasi!

M-am indragostit de tot ceea ce tine de acel oras, de la strazi/cladiri-la parcuri, de la mancare-la metrou si magazinase. Nu se compara cu ceea ce vad aici, oamenii de acolo nu sunt atat de agitati si nu-si tin permanent capul in pamant. Sunt liberi sa consume alcool pe strada dar o fac cu bun simt, nu i-am vazut luandu-se la bataie si nici urland. Noi fetele nu am fost fluierate si nici strigate ca pe niste pisicute, cum obisnuiesc sa faca romanasii nostrii. In cele 6 zile NU am auzit nici macar un claxon pe strada iar de mizerii nu pot vorbi.  Nu se incaleca nimeni la semafoare si nu esti impins si grabit.

Am parcurs zilnic in jur de 6 km pe jos si nu a fost lucru care sa nu-mi incante ochii. Am vizitat pe rand Poarta Brandenburg ( nu am sa uit in veci plimbarea pentru ca atunci l-am vazut pe George Clooney ):

Berlin Victory Column, locul in care am crezut ca ne vor lasa inimile si picioarele pentru ca ai de urcat N scari.

Soviet War Memorial (Tiergarten):

Holocaust Memorial

Imperiosul  Reichstag

Pe care l-am si vizitat.

Le` Dom:

Turnul Televiziunii Germane, cea mai inalta cladire din Berlin,  daca te urci in el vezi toata panorama orasului:

 

Primaria:

 Altes Museum

National Gallerie

 Zidul Berlinului; East Side Gallery;

Loc in care, evident, mi-am lasat si eu semnatura. tongue

 + multe alte locuri exceptionale. Inarmati-va cu multa rabdare si multi banuti pentru cartelele de metrou( scumpe ar spune romanii) daca vreti sa vizitati intregul oras asa cum am facut noi.

Deasemenea, dupa lungile plimbari ne-am delectat in fiecare seara ba cu o bere, ba cu un Sekt, ba cu o pizza(dreptunghiulara, da?), covrigeii de la mama lor plini de cascaval(nu sunt deloc zgarciti germanii astia)

…. sau/si cu faimoasele si gustoasele gogosi Dunkin Donuts :

Pentru ca mi-s o micuta dependenta de cumparaturi spun cu draga inima c-am cutreierat si cateva strazi pline ochi de magazine, insa inima mi-a ramas in Primark. Nu am rezistat tentatiilor(si preturilor MICI) si mi-am cumparat tot ce mi-a placut, de la gentute si cosmetice, la bijuterii si lenjerie. Acolo e raiul domnitelor si iadul barbatilor! laughing

Per total, a fost GROZAV, ba nu, mai mult decat grozav! A fost neasteptat de frumos si da, recunoastem ca am fost foarte, fooooarte placut impresionati de tot ceea ce tine de Berlin si vom reveni, poate chiar inca de doua ori anul acesta. big grin Ataaaaaaaaaat de mult ne-a placut!

Multumim frumosilor nostri prieteni care ne-au fost gazde si ghizi, ii iubim si speram sa ne astepte cu bratele deschise si in urmatoarele dati. big grin Multumim si pentru frumoasele cadouri, in special pentru deliciosul Hot-cocoa-mix. Deja jumatate din el s-a dus, yummmy!!!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 14 Comments
  1. Ana spune:

    Pe George??? Nu cred cat poti sa fii de norocoasa!!!!!!!!!!!!1 Cum?? Te urasc. sad

  2. Tomata spune:

    ah, vad ca la Checkpoint Charlie n-ati ajuns. Eu l-am cautat de am capiat, tot in directiile opuse mergeam laughing

  3. Maria spune:

    Gogosile alea imi faceau si mie cu ochiul peste tot in Berlin happy

  4. Eva spune:

    Foarte frumos dragilor, bine ca ati putut merge. happy

  5. Alina Roxana spune:

    Ohhh, mai aveti ce vedea si data viitoare, clar. Nu am fost nici la Checkpoint Charlie, nici la Potsdamer Platz, nici in muuulte alte locuri. Nu-mi fac griji ca nu veti avea ce vedea. laughing Va asteptam cu bratele deschise, daca se poate sa veniti aici atat de des incat sa nu mai plecati deloc. big grin kiss

  6. Foarte frumoase poze, cred și eu că este un oraș minunat.Singurul lucru cu care nu cred că m-aș împăca este limba, pe care o urăsc happy

  7. […] in ceva mai maret sau dezamagitor. Zic astea pentru ca nu ne asteptam sa ajungem in frumosul Berlin de doua ori in acest an. A fost totusi posibil si a fost memorabil, din multe puncte de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *