utilizare clorhexidina sfaturi

Clorhexidina B – Antiseptic / dezinfectant. La ce se foloseste clorhexidina?

 Dupa cum spune si titlul, Clorhexidina este un antiseptic folosit pentru dezinfectia tegumentelor si mucoaselor ce are efect bactericid sau bacteriostatic asupra germenilor si fungilor.

Clorhexidina este intalnita in stomatologie, se utilizeaza ca dezinfectant al instrumentelor medicale, dar si in alte domenii medicale. Deasemenea, o intalnim si in apa de gura si pasta de dinti, de aceea stomatologii(cei bine intentionati!) ne recomanda sa ne indreptam spre apa de gura cu Clorhexidina.

Clorhexidina mai este intalnita si in anumite gume de mestecat si alte produse de igiena orala. Prin faptul ca se absoarbe la nivelul tesutului dentar dur, prezinta o eficienta crescuta asigurand protectia cavitatii orale pe termen indelungat!

Personal nu ma despart de Clorhexidina, o am in casa sub forma de spray de multa vreme, o iau cu mine cand plec perioade mai lungi de acasa, si o folosesc, in functie de nevoie, ca dezifectant si/sau antiseptic. Clorhexidina a facut minuni si cu, cosurile, si asta pentru ca are efect dezinfectant bactericid. Aplic local pe pielea afectata, cu ajutorul pulverizatorului sau cu ajutorul unui tampon, astept putin si apoi sterg. Asfel dezinfectez zona si o pot trata in liniste fara a imprastia microbii si fara a face mai mult rau decat bine. 

Clorhexidina se gaseste in farmacii, in diferite concentratii, la pretul de 7 Ron. (+ sau -).

Va recomand sa aveti in casa Clorhexidina, mai ales daca aveti copilasi si doriti sa dezinfectati toate lucrusoarele cu care intra in contact, si evident, in caz de zgarieturi sa le dezinfectati ranile. 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Ella spune:

    E bun ca si dezinfectant, il am si eu dar de la TIS

  2. […] sirop de ridiche neagra cu miere, grindelia. Se recomanda si dezinfectantele locale pe baza de clorhexidina, albastru de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *