cele mai periculoase mancaruri pentru pisici

Cele mai periculoase mancaruri pentru pisici. Cu ce sa NU va hraniti animalul!

  Nu stiu cum sunt toti stapanii de pisicute dar noi suntem nitel paranoia si perfectionisti cand vine vorba de animalutul nostru. O avem pe Noa de aproape 3 ani si mergem din 3 in 3 luni la deparazitare, o data pe an la vaccinat si vara la tuns. Cum este si normal de altfel, sau ar trebui sa fie, pentru TOTI!

Noa este o pisica sanatoasa, energica si frumoasa tocmai datorita faptului ca o ingrijim asa si pentru a o mentine asa m-am interesat si asupra celor mai periculoase mancaruri pentru pisici. Ma refer aici la mancarurile pentru oameni! Daca si voi sunteti interesati, iata care sunt cele mai periculoase mancaruri pentru pisici, si cu ce sa NU va hraniti animalul de companie

Ce este pe locul 1 m-a frapat, nu m-as fi gandit niciodata ca printre cele mai periculoase mancaruri pentru pisici se afla si TONUL la conserva.

Cantitatile mari de ton oferite pisicutei,dealungul timpului,pot cauza malnutritiei, deoarece tonul nu dispune de un nivel optim de vitamine si minerale. Aceasta poate duce, de asemenea, la deficit de vitamina!

Ciupercile, pot contine toxine, care pot afecta mai multe sisteme in organism, ce pot duce instant la un soc, chiar si la deces.

Laptele, si alte produse lactate. Stiu ca nu v-ati fi gandit, si ca poate v-ati hranit pisoiasul cu lapte si alte produse lactate (si noi o facem dar f rar ), insa poate ar trebui inainte sa ii faceti un test. De ce? MAJORITATEA pisicilor sufera de intoleranta la lactoza. Sistemul lor digestiv nu poate procesa produsele lactate, iar rezultatul poate fi tulburari digestive cu diaree.

Ceapa. Sulfoxizii și disulfurile din ceapa pot distruge celulele rosii din sange si asta poate provoca probleme grave de sange, inclusiv anemie.

Usturoiul. Este considerat a fi mai periculoas decat ceapa, deoarece toxinele sunt mai concentrate.

Cafeaua. Sunt sigura ca si voua vi se pare stupid sa oferiti pisicutei cafea, insa sunt multi cei care o lasa sa isi bage boticul si sa linga „doar” putin. Nu e in regula, nici un strop! Cafeina poate fi letala pentru pisicute, si nu exista nici un antidot.

Alte alimente care stiu ca ar fi periculoase, chiar si oferite in cantitati foarte mici, ar fi: mancarea de caine, stafidele si nucile de macadamia. Daca aveti completari, le astept!

Aveti grija de sufletelul ce va anima zilele si nu subestimati grija pe care ar trebui sa i-o purtati, sunt animalute, nu sunt ” doar niste animale „.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
  1. Dana spune:

    Bine de stiut, nu stiam nici eu de tot si nici de ceapa iar pisica mea mai mananca…..

  2. Dan spune:

    Nu stiam de tonul la conserva dar daca nici pt noi nu sunt bune alimentele in conserva logic ar fi sa ne gandim ca nici pentru ele, nu?

  3. […] este de multe ori directionata gresit pe tinte nepotrivite si jocul ii poate iesi de sub control. Pisicile care sunt crescute ca singletons (singura pisica sau animal in casa), pisicile intarcate prea […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *