Cura de toamna – Detoxifiere sanatoasa si completa

 A venit toamna, incepem sa devenim melancolici, sa ne plangem de frig, de ploi, si evident, sa racim mai des si mai crunt. O detoxifiere este acum bine venita, si nu doar toamna, ci la fiecare inceput de anotimp pentru a ajuta organismul sa elimine toxinele exo- si endogene acumulate, dar si pentru a creste imunitatea organismului.

Toamna e bogata in fructe si legume proaspete si de ” aliati ” perfecti in lupta cu depresia care ii incearca pe multi, cu anxietatea si virusii.  Este momentul perfect de a incepe o cura de detoxifiere sanatoasa si completa!

Atentie doar. Cura de detoxifiere nu trebuie urmata mai mult de 3 zile! Inainte de cura in sine, pe langa consumarea legumelor,a fructelor si sa beti 2 litri de apa sau ceai pe zi, sa :

  • Consumati alimente bogate in fibre: fructe si legume proaspete, crude si necuratate de coaja, fructe uscate, paine din faina integrala, cereale, ovaz, orez brun si biscuiti din faina integrala.
  • Reduceti consumul de carne grasa, mezeluri, afumaturi, alimente din comert bogate in E-uri; Mancati “hrana vie”, adica neprelucrata termic, cel putin o data pe saptamana si beti iaurturi, sana, chefir
  • Reduceti consumul de alcool, ciocolata si fainoase.

Cura in sine se poate tine dupa fiecare individ in parte. De exemplu, acum toamna se pot efectua urmatoarele cure: cu struguri, pepene si prune. Preferata mea este cura cu prune.

Prunele se consuma cu 30 de minute inainte de mesele principale, fie ca atare, fie sub forma de suc (un pahar inainte de fiecare masa). Totodata, se pot manca 8-10 prune dimineata, inainte de micul dejun sau se poate apela la decoctul de prune uscate, 2 cani pe zi. Se poate folosi si infuzia din flori de prun. Intr-o cana cu lapte fiert se pune 1 lingurita de planta si se bea cald. Persoanele care sufera de ateroscleroza, obezitate, reumatism sau hipertensiune pot face o cura de 3 zile pe saptamana, 3-4 saptamani, consumand exclusiv prune, in functie de toleranta individuala. Prunele crude si cele uscate nu sunt recomandate diabeticilor.

Pentru iubitorii de struguri :

Cura cu struguri (1,5-3 kg/zi) se poate efectua 1-2 zile pe saptamana, impartita in 3 mese. De asemenea, cura se poate face progresiv, timp de 3 zile, ½ kg de struguri in prima zi, 1 kg in a doua zi si 1,5 kg in a treia. Dupa aceasta perioada de adaptare se consuma exclusiv struguri, ca atare sau sub forma de suc (must), in urmatoarele 5 zile.
O sedinta de aromoterapie sau reflexoterapie, o baie calda cu arome, sauna si masajul pot contribui la efectele benefice ale curei de detoxifiere.

Deasemenea, lamaile sunt indicate in cura de detoxifiere, pentru ca, asa cum stiti cu totii, au un continut ridicat de vitamina C, fosfor si proteine. Astfel ca, timp de 5 zile puteti alterna consumul de apa si consumul de limonada cu miere. Daca veti adauga si ghimbir cu, castravete, va garantez ca va veti simt mai usori, mai sanatosi si mai plini de energie.

Consumati legume verzi: varza, broccoli si salata verde pentru a ajuta organismul sa se curete de toxinele care l-au invadat.

Beti ceaiuri! Consumati plante cu proprietati diuretice, cum ar fi: patrunjel, anghinare, sparanghel, fructe de ienupar, telina, papadie. De asemenea, se pot consuma ceaiuri cu efect detoxifiant: ceaiul de musetel, ceaiul verde, sucul de aloe.

Curatati-va si vindecati-va organismul caci aveti tot ce trebuie la indemana! Toamna sanatoasa va doresc.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Adda says:

    Din toate citite dealungul anilor am invatat ceva, curele nu merg pentru oricine asa ca e bine ca ai spus ca se adopta dupa fiecare om in parte. La mine merg sucurile verzi si lamaia pe stomacul gol.

  2. Cata says:

    Calea simpla este sa renunti cateva zile la tot ce dauneaza, sa bei multa apa si ceaiuri detoxifiante, lamaie si te curati usor. laughing

Leave a Reply

Your email address will not be published.