Tipic românesc

Dupa cum cred că toţi stiţi zilele astea sunt zilele Iasuşului unde se adună oameni din toate colţurile ţării, unii la ” bairam ” alţii la Sfânta Parascheva. N-am să vorbesc despre mulţimea de oameni care se calcă în picioare pentru un kurtos, n-am să vorbesc despre manelele ce ” rulează ” fericite-n difuzoare şi nici despre combinaţia ” slujba într-un loc- manea vis a vis”.Am să vă arăt în schimb o mică dar foarte mică parte din oamenii care stau la coadă pentru a ajunge la moaştele Sfintei la Mitropolie:

Cam aşa se vede din faţa casei noastre, v-am zis, e doar o mică parte din oamenii care stau şi nu am nimic cu ei şi cu a lor gălăgie ( de ieri dimineaţa e aşa, închipuiţi-vă cât de liniştiţi am dormit noi! ) ,ei se manifestă în legea lor cum de altfel o fac şi GUNOAIELE lăsate în urmă, fiiiix în faţa porţii. happy

Ce sa zic decăt: TIPIC ROMÂNESC!Fie că e vorba de o petrecere sau că e vorba de ceva Sfânt, lucrurile stau la fel iar gunoiele zboară ca la ele acasă peste tot .. Mă-ntreb cine le va strânge oare?

Revenind, aseară ,nu mai ţin minte exact ora dar era deja întuneric, m-au prins la poartă doi ţigani care m-au rugat ( da RUGAT ) să le încălzesc o oală cu…. sarmale în schimbul sumei de 30lei. Răspunsul meu a fost nu din simplul motiv că îmi era teamă să nu intre în casă cumva sau să facă alte chestii, puteau fi ei şi români că tot îi refuzam. Să-mi fie iertat comportamentul dar încrederea mea în necunoscuţi e 0!

Dimineaţa ,când încercam să-mi beau liniştită cafeaua afară pe terasă au venit din nou doi tipi şi ne-au cerut, ghici ce? Un PATE!! laughing De unde să scot omule un pate?Nu toţi oamenii au pateuri prin casă …. Lăsând şi astea, oamenii sunt vioi, merg la cafeluţe la terasa din apropiere, stau pe scaunele şi.. aşteaptă.Bravo lor, eu nu aş rezista! În plus de asta Moaştele se pot vedea la Mitrolopie şi-n restul zilelor!

De ce oamenii ăştia nu pot fi civilizaţi? De ce totul trebuie să fie atât de  tipic, tipic românesc? Atâtea lucruri le putem copia de la alţii dar asta nu!??


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
 1. cristishady says:

  Pentru ca romanii nu stiu sa fie civilizati. Avem in sange chestie cu statul la coada, o experimentam cand ne luam acte, cand platim taxe, la pomenile electorale, de ce n-ar fi si la moaste?

 2. addicted says:

  @cristishady: Eu nu am nici o faza cu statul la coada o zi, doua pentru a ajunge acolo, chestia asta e de laudat insa romanii nostri cand o fac se comporta ca niste oi care fac mizerie acolo unde …dorm si-i foarte deranjat!

 3. cristishady says:

  Nu stiu, dupa parerea mea, sa stai in frig, la cozi uriase, ca sa vezi/atingi moastele este ceva aiurea, insa de asta am zis ca noi romanii avem “antrenament”. Sa stai la cozi uriase ca sa iti iei un act, iar mi se pare ceva aiurea, n-ar trebui sa existe atatea piedici ca sa iti scoti un act, dar din pacate la acte nu ai de ales si trebuie sa stai, asta daca nu cumva esti “cineva” si treci prin fata “prostilor” care stau la cozi si iti rezolvi imediat problema.
  Daca in institutiile publice nu isi pot face de cap, in schimb pe strazi romanii sunt in largul lor, au mana libera la murdarit, stricat, depozitat.
  Nu stiu daca ai observat, dar in asa-zisele zile de iarba verde toti care se duc in parcuri sau paduri isi aleg cel mai curat loc, nu care cumva sa aibe vreo hartie, si majoritatea lasa acolo in nesimtire munti de gunoaie ( foarte putini isi aduc de acasa saci menajeri in care isi “depoziteaza” gunoiul rezultat sederii lor acolo, ca deh, graterele facute si zecile de beri desfacute lasa destule “amintiri”winking
  Intr-o tara normala, primaria orasului ar fi trebuit sa ia masuri, si daca nu-i poate civiliza pe oameni macar sa aranjeze cu firmele de salubritate sa faca curat rapid, nu cred ca este primul an in care se intampla asa ceva.
  Asta..intr-o tara civilizata, si normala.
  Mult succes cu nervii!

 4. addicted says:

  @cristishady: Pacat suntem prea putini oameni care stiu sa se aplece sa ia un muc de tigara de pe jos sau care sa-si stranga gunoaiele dupa un gratar .. Pacat. Eu nu am sa inteleg niciodata de ce este atat de GREU sa iti iei o plasa in care sa le pui si sa le arunci intr-un tomberon? Trista tara noastra, tristi oamenii ce-o…. polueaza!
  Multam. Inca o zi si scapam!happy

 5. Delia says:

  Eu chiar nu-i inteleg pe oamenii astia. Dar mna, asta e mentalitatea romanului. Cu ce te ajuta faptul ca te inghesui, suporti toata imbulzeala si stai in picioare atata timp? Te face mai credincios? Nu! Oamenii aia considera ca daca stau “la gramada”, Dumnezeu o sa faca minuni pentru ei. Nu! Credinta se afla in noi. Daca te duci la o icoana si o atingi, asta nu inseamna ca pacatele iti sunt iertate si in curand ti se va intampla o minune.
  Aruncand gunoaie pe jos in drumul tau spre icoana facatoare de minuni, crezi ca ti se va ierta ‘pacatul’ asta atingand icoana ?

 6. Delia says:

  Mai bine stai acasa si spui o rugaciune. Asta ajuta mai mult.

 7. klausen1976 says:

  din pacate romanii “au fost intotdeauna la rascrucea unor civilizatii” … cu alte cuvinte am fost un fel de gara … si stii cum sunt garile pe la noi …

 8. addicted says:

  @Delia: Ca sa ai parte de acea minune trebuie sa faci multe, nu vorba ta sa mergi pe jos indurand frigul dar injurand si aruncand gunoaie dar na.. astia suntem.
  @klausen1976: Yep, ucicacica. happy

 9. Eu nu inteleg mania asta pentru moaste & stuff… mereu s-a lasat cu paruiala din partea babelor laughing

 10. addicted says:

  @Chocolatfollie: Paruiala, coate, pumni, picioare si sa nu uitam MIZERIE!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.