Mituri despre bijuterii

Ah ce mai iubim noi fetele bijuteriile, cam aşa cum iubesc băieţii componentele calculatoarelor, dar sunt chestii pe care nu le ştim sau chestii în care credem fără s-avem motive. De exemplu se spune că:

Poţi musca din aur pentru ” autentificare ” . FALS

Nu este o idee tocmai bună dacă vrei să-ţi păstrezi dinţii în cea mai bună formă. În plus, este un mit fals pentru ca dinţii sunt foarte puternici ţi pot lăsa urme vizibile pe o bucată de aur. De fapt, cu cât aurul este mai pur, cu atât este mai moale.

Opalul aduce ghinion:

Acum mult timp opalul era considerat foarte norocos, romanii crezând că această piatră preţioasă este una dintre cele mai frumoase din lume. Nu ştim ce s-a întâmplat de-a lungul timpului, dar se pare că opalul a început să fie asociat cu magia neagră, iar acum se spune că aduce ghinion.

Diamantele nu pot fi distruse: FALS

Chiar dacă poţi zgâria un diamant doar cu ajutorul altui diamant, aceste pietre preţioase se pot ciobi sau sparge dacă nu sunt îngrijite aşa cum trebuie.

Diamantele sunt cele mai rare pietre: FALS

Este adevărat că diamantele colorate sunt extrem de rare, dar diamantele în general nu sunt nici pe departe atât de rare.

Diamantele sunt cele mai scumpe piertre:

încă se dezbate mult pe această temă, dar se pare că până la urmă smaraldele sunt cele mai scumpe pietre preţioase. Totuşi, până în acest moment cel mai mare preţ obţinut în urma unei licitaţii (la Sotheby, Honk Kong) pentru un diamant albastru de 6.04 carate a fost de 7.98 de milioane de dolari, stabilind cu această ocazie un record mondial!

Perlele se dizolvă în oţet: FALS

Legenda spune că frumoasa Cleopatra a distrus o perlă extrem de preţioasă dizolvând-o în oţet, iar apoi a băut lichidul pentru a îi demonstra lui Marc Antoniu că ea poate să organizeze cel mai scump banchet al tuturor timpurilor.Studiile din zilele noastre spun că o perlă îşi poate pierde din proprietăţi dacă este pusă în oţet, dar cât durează până să se evapore… depinde de cât de mare este perla.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
 1. Mihaela spune:

  Foarte interesant. De ultimul mit nici nu stiam.

 2. addicted spune:

  @Mihaela: Pe ultima am citit-o si eu cu mirare si interes pentru ca nu stiam ..

 3. Nice spune:

  Apropos de bijuterii, intra te rog un minut pe blogul meu sa vezi una. happy tongue Si e opera ta. winking

 4. addicted spune:

  @Nice: Ma bucur mult ca ai acum bloguletul visurilor tale! happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *