Top 10 – Bancuri cu aromă comunistă

” 10. Ce-a fost inainte: oul sau gaina? Mai inainte au fost de toate. (cules pe 12 noiembrie 1979)

9. Ce-i mai rece si mai rece decat apa rece? Apa calda. (17 ianuarie 1985)

8. Cand a plecat de-acasa, Prunariu i-a lasat mamei un bilet pe masa: „Am plecat in Cosmos. Vin peste o saptamana”. Cand vine, gaseste pe masa un bilet de la maica-sa: „Am plecat dupa branza. Nu stiu cand vin”. (26 mai 1981)

7. Un tip trecea pe strada tinand in mana, cu mare grija, un sul de hartie igienica. Trecatorii il priveau invidiosi, iar unul chiar l-a intrebat: „Nu va suparati, de unde l-ati luat?”, „Acum cateva minute l-am scos de la Nufarul…”

6. La usa unui apartament suna un pusti: „Tanti, ai facut supa?”, „Da, puisor, vrei sa gusti si tu?”, „Nu, multumesc”, „Atunci, de ce-ai venit?”,„Te roaga mama sa ne imprumuti si noua osul”.(6 decembrie 1982)

5. Din dispozitia lui Ceausescu s-au facut experimentari si incrucisari de meri, pentru a se crea un soi de mar pitic, de numai 50 de cm, pe care sa-l poata culege si “Soimii Patriei”. (28 septembrie 1983)

4. Ultima dorinta a romanilor privitoare la familia Ceausescu: sa moara Nicolae, iar Elena sa traiasca din meditatii la chimie! (28 decembrie 1988)

3. De ce a luat comuna Scornicesti titlul de „Erou al noii revolutii agrare”? Pentru ca a crescut cel mai mare bou.

2. De ce n-a luat si comuna Petresti titlul de „Erou al noii revolutii agrare”? Pentru ca anul acesta nu s-a acordat titlul si pentru cea mai mare vaca. (3 ianuarie 1987)

1. Un militian prinde o pereche facand dragoste intr-un boschet. Ii duce la sectie si, de aici, in fata tribunalului. La proces, fata e felicitata pentru patriotism si baiatul pentru initiativa. Militianul e arestat pentru intrerupere ilegala de sarcina. (17 martie 1984) ”

sursa


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
 1. Creve says:

  Atât de reale și multe chiar triste. Bine că a trecut perioada aia.

 2. addicted says:

  @Creve: Multi incep sa o regrete insa uita de lipsa de libertate ..

 3. Delia says:

  Era mai bine pe vremea lu’ Ceasca. Aveam fiecare un loc de munca asigurat, aveam casa daca ne casatoream, etc. Acum suntem someri cu diplome (absolvent de facultate) smug . Si daca ne casatorim, stam cu mama si cu tata. oh go on

 4. addicted says:

  @Delia: Touche din punctele astea de vedere dar in rest … nu tu muzica, nu tu tv, nu tu libertate. Desi .. eu mi-as da libertatea pentru un loc de munca bun si-o casa. laughing

 5. EvileEssence says:

  Bai terminati-va cu regretele astea tardive. Ati innebunit? Cati din voi au traiti in perioada respectiva ca sa vada exact cum era? Vorbim din povesti spuse cu regret de octogenari.
  Daca ati avea posibilitatea sa va intoarceti la comunismul de atunci pentru o perioada, nici unul nu ar rezista mai mult de o luna, cu tot cu casa si slujba.

 6. addicted says:

  @EvileEssence: Stiind ce-am putea avea in schimb da nu am rezista si-am prefera sa stam pe 600lei acasa sa ne chinuim dar na.. hai ca eu nu-s disperata ,inca, dar cei care au trait la vremea aia si-au ajuns in vremurile astea pot face o comparatie buna si-si doresc sa dea ce-au acum pe ce aveau atunci!

 7. EvileEssence says:

  @addicted: O sa fiu macabra: cei care isi doresc asta nu vor mai fi in curand.

 8. addicted says:

  @EvileEssence: Cum nici noi nu vom mai fi cand altii isi vor dori ce-i acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.