Scrisoarea unei mame blonde

Dragă fiule,

Îţi scriu aceste rânduri că să ştii că îţi scriu. Dacă primeşti această scrisoare înseamnă că a ajuns cu bine. Dacă nu o primeşti, atunci să mă anunţi pentru a ţi-o mai trimite o dată.
Îţi scriu încet pentru că ştiu că tu nu citeşti prea repede. Acum câteva zile tatăl tău a citit că marea majoritatea accidentelor se petrec la o distanţă de un kilometru de casă. De aceea ne-am hotărât să ne mutăm mai departe.

Noua casă este minunată, are şi maşină de spălat, dar nu ştiu sigur dacă merge. Ieri, am băgat lenjeria în ea, am tras de manetă, şi de-atunci n-am mai văzut-o.
Vremea pe aici nu e foarte rea. Săptămâna trecută n-a plouat decât de două ori. Prima data, ploaia a ţinut 3 zile, a doua oară 4 zile. Apropo de vesta pe care o voiai, unchiul Petre mi-a spus că dacă o trimitem cu nasturi, cum sunt ei grei, o să coste mai mult, atunci am tăiat nasturii şi i-am pus în buzunar.

În sfârşit, l-am îngropat pe bunicu, l-am găsit când ne-am mutat. Era în dulap din ziua în care a câştigat la De-a v-aţi ascunselea.
Să-ţi mai zic că alaltăieri, a explodat bucătăria şi tatăl tău şi cu mine am ‘zburat’ din casă. Ce emoţie! a fost pentru prima data după mulţi ani când tatăl tău şi cu mine ieşim împreună undeva. A venit doctorul să vadă dacă suntem în regulă, şi mi-a pus un tub din sticlă în gură. Mi-a zis să nu vorbesc 10 minute. Tatăl tău s-a oferit să cumpere tubul acela. Şi dacă tot vorbim de taică tău, te anunţ că şi-a găsit de lucru, e foarte mândru de asta. Lucrează peste aproape 500 de oameni. L-au angajat să tundă iarbă în cimitir.

Sora ta Julia, cea care s-a căsătorit cu soţul ei, a născut în sfârşit, dar nu ştim încă sexul copilului. N-aş putea încă să-ţi spun dacă eşti unchi sau mătuşă . Taică tău a întrebat-o pe soră-ta Lucia dacă mai este însărcinată. Lucia i-a zis că da, în 5 cinci luni de-acum, atunci taică tău a întrebat-o dacă era sigură că era al ei. Ea i-a spus sigură că da. Ce fată sigură, câtă mândrie! Aşa fată, aşa tata!

Vărul tău Paul s-a căsătorit şi se roagă în fiecare zi în faţa soţiei lui. E fecioară!
Dimpotrivă, nu l-am mai văzut pe unchiul Vasile, ăla care a murit anul trecut…

Cel mai rău e fratetu ăla mic, Ionuţ. A încuiat maşina şi a lăsat cheile înăuntru. A trebuit să se ducă până acasă să aducă dublura că să ne scoată pe toţi de acolo.

Bine, fiule. Nu pot să-ţi trec adresă pe plic pentru că n-o ştiu. De fapt, ultima familie care a locuit aici, a plecat cu numerele pentru a le pune la noua adresă.
Dacă o vezi pe Margareta, transmitei salutările noastre. Dacă n-o vezi nu-i spune nimic.

Mama ta care te adoră,
Antoaneta

P.S. Aveam de gând să-ţi pun şi nişte bani, dar deja am închis plicul!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Delia says:

    Hi ha hu! Il stiam. big grin
    Deja stiu ce zici : ” daaa, repede stii tu tot phbbbbtlaughing

  2. Glappy says:

    laughing ce taranca, ”Aveam de gând să-ţi pun şi nişte bani, dar deja am închis plicul!” laughing

Leave a Reply

Your email address will not be published.