Stereotipuri muzicale corelate cu personalitatea

Spune-mi ce gen de muzică asculţi că să îţi spun cine eşti – e doar o zicală, folosită-n N contexte! Eu sunt de părere că gusturile muzicale nu definesc complet un om, e stupid să spui asta. Aşa cum hainele nu definesc un om, aşa nici muzica .. Da, este adevărat că ascultăm o piesă în funcţie de gândurile noastre, însă pentru a afla mai multe despre personalitatea unui om trebuie completate datele şi cu alte domenii ale preferinţelor sale. În fine, revenind, Peter Rentfrow, profesor asistent la Universitatea Bagbridge, împreună cu Sam Gosling, de la Universitatea din Texas, au făcut un studiu în care au stabilit 4 grupe mari de muzică:

 • muzica aşa-numită complexă, propice reflectării: blues, clasică, folk, jazz; adepţii ei sunt oameni cu o mentalitate deschisă, creativi, inteligenţi, toleranţi, care apreciază frumosul.
 • muzica optimistă şi convenţională: religioasă, country, pop; fanii acestui stil sunt încrezători, se simt atractivi, le place să îşi ajute semenii la nevoie.
 • muzica energică şi ritmică: hip hop, dance; aceste persoane sunt încrezătoare în forţele proprii, dar şi în ceea ce priveşte aspectul lor fizic, cu o mentalitate extrem de deschisă, atletici.
 • muzica intensă şi rebelă: Heavy metal, rock, rock alternativ; ei sunt atletici, energici, aventuroşi, muncitori şi uşor iscoditori.

Voi ce gen de muzică ascultaţi?

 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 19 Comments
 1. Creve says:

  eu mă încadrez la primele 2 categorii big grin

 2. Mihaela says:

  Depinde si de starea in care te afli. De obicei ascult pop, dance, blues, dar mai sunt momente cand sunt mai deprimata si am chef de putin rock. happy

 3. cami says:

  intensă şi rebelălaughing)

 4. Cristina says:

  n-ai scris despre manele ceea ce poate insemna doar doua lucruri: 1. manelele “nu este” muzica laughing sau 2. oamenii care asculta manele nu au personalitate rolling on the floor

 5. Roxana says:

  Combinatie intre cele 4 winking Ascult din toate cate putin tongue

 6. Mack says:

  Well, ascult cam de toate, dar in principiu, ascult muzica energica si ritmica sau intensa si rebela.

 7. Glappy says:

  Prima si ultima categorie rock on

 8. Andera Y says:

  Ascult din toate cate putin in functie de “val”. Am trecut prin perioada “muzica romaneasca comerciala”, apoi rock, rock alternativ, heavy metal, apoi hip hop, dance, si-apoi de cativa ani incoace j-pop si j-rock pe primu’ loc si in acelasi timp din toate celelalte cate putin. Deci sunt o amestecatura, da’ le-am trait pe toate asa cum trebuie: in perioada de rockaiala aveam bratari cu tinte si tricou cu Marilyn Manson, in perioada de hip hop am invatat tagurile grafferilor si aveam blugi largi si tot asa. laughing Mi-a placut fiecare perioada in parte si n-am renuntat complet la niciuna. big grin

 9. tricouri says:

  tricouri…

  […]Stereotipuri muzicale corelate cu personalitatea | touchofadream.ro[…]…

Leave a Reply

Your email address will not be published.