Veste bună – Substanţele cancerigene din deodorantele şi vopselele de păr ar putea fi interzise de UE

In sfarsit o veste buna!! Sper sa apuc ziua in care nu voi mai fi nevoita sa iau fiecare produs la puricat in cautarea componentilor cangerigeni precum clorura de cobalt care este prezenta  in vopselele de par si antiperspirante, substanta poate cauza cancer daca este inhalata, poate afecta fertilitatea si este suspectata ca ar cauza defecte genetice.

Acetatul de 2-etoxietil (2-EEA), folosit la productia lacurilor si vopselele industriale, este banuit ca ar avea efecte negative asupra fertilitatii si fatului.

Cromatul de strontiu este o substanta cancerigena, care poate afecta si biodiversitatea acvatica.

Unii esteri ai acidului ftalic, prezenti in masele plastice si in materiale de constructii, sunt considerati daunatori pentru sanatatea fatului si pentru fertilitate. Acestia se folosesc la producerea cablurilor electrice, maselor plastice, a unor adezivi si materiale de constructii.

1-metil-2-pirolidon, prezenta in lacuri, vopsele si substante chimice agricole, este o substanta toxica pentru sistemul reproducator. Cantitatea totala introdusa anual pe piata din UE este intre 10.000 si 50.000 de tone. Substanta se foloseste in domeniul substantelor de curatare, chimicalelor agricole, electronicelor, lacurilor, vopselelor, ca solvent in industria farmaceutica, in tigaile de teflon si nu numai.

1,2,3 tricloropropan este un compus toxic pentru sistemul reproducator si cancerigen, care se foloseste in sinteza pesticidelor, a solventilor, in substante de curatare, adezivi etc. Datorita faptului ca nu este o substanta inflamabila, a fost folosita foarte mult in industria electronica, pentru curatarea metalelor, precum si in curatatoriile chimice.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
 1. Glappy spune:

  Oricum nu ma vopseam,nici o vopsea nu ar putea face parul mai negru decat il am

 2. Mă gândesc la vopseaua de păr tip spumă, care „e cea mai tare, cea mai rapidă, cea mai cea ..” şi te vopseşte perfect în doar 10 minute …

  Te-ai uitat pe eticheta unui astfel de produs? Sunt curios doar!

 3. Creve spune:

  AR putea laughing sigur o să bage ei alte porcării dacă sunt interzise astea e acum hee hee

 4. vopsea par spune:

  vopsea par…

  […]Veste buna – Substanţele cancerigene din deodorantele şi vopselele de păr ar putea fi interzise de UE | touchofadream.ro[…]…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *