Curiozităţi [ 1 ]

Aţi zice că-s plină de curiozităţi, că voi muri precum pisica din zicală , că nu vă interesează ce curiozităţi am eu , că etc etc. Uite însă că eu am curiozităţile astea stârnite rău şi vreau să mi le satisfac. Aualeu dragilor, tot la prostioare va dus mintea!? Revenind, pentru cei care-i interesează, zilele astea am aflat câteva chestii destul de interesante despre corpul uman, da ştiu, aţi prefera o oră de umoristică decât o oră de anatomie dar vine şi aia mai târziu. Aşadar ştiaţi că:

1    Acidul gastric pe care stomacul omului îl elimină pentru a descompune mâncarea este atât de puternic încât poate dizolvă o lamă de ras.
2    Atunci când ne lovim într-un anume loc din zona cotului resimţim o durere acută. Această se datorează faptului că pe aici trece nervul cubital, poziţionat de-a lungul osului humerus. Se consideră că această ar fi o scurtă formă de paralizie.
3    Atunci când priveşti o persoană pe care o placi, involuntar pupilele ţi se dilată. La fel se întâmplă şi când te uiţi la cineva pe care urăşti.
4    Când o persoană moare auzul este ultimul simţ perceput. Văzul este primul care dispare.
5    Cea mai mare celulă a corpului este ovulul, iar cea mai mică spermatozoidul.
6    Cel mai greu „organ” al corpului este pielea. Ea cântăreşte 3,2 kilograme.
7    Cel mai mare muşchi este latissimus dorsi. Acesta este un muşchi plat de pe spate care intră în acţiune în timpul mişcării braţului.
8    Cel mai puternic muşchi din corpul uman este limba.
9    Celulele care alcătuiesc creierul uman pot stoca de până la 5 ori mai multă informaţie decât cuprinde toată Enciclopedia Britanică.
10    Conform anumitor cercetări, organismul unei femei are nevoie o oră în plus de somn faţă de cel al unui bărbat.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Iulia C says:

    Pot stoca foarte multe informatii..dar de ce sa le chinuim? laughing

Leave a Reply

Your email address will not be published.