Semnificaţiile culorilor preferate

V-aţi întrebat vreodată de ce atunci cand purtaţi ceva deschis la culoare, o nuanţă pastelată sunteţi mai calmi,vă simţiţi mai bine?V-aţi intrebat ce semnifică culoarea voastră preferată? Eu da şi stiu că galbenul nu semnifică doar gelozie, roşu doar dragoste, verde speranţă şi alb – puritate … înseamnă mai mult de atât:

Roşu

Personalităţile ‘rosii’ sunt pline de viaţă şi pasionale, constituind o sursă de inspiraţie pentru ceilalţi. Pe de altă parte, aceste persoane sunt adesea nestatornice şi pot părea că fiind ‘atotcunoscătoare’. Îi sperie ideea de a părea proşti în faţa celorlalţi, ceea ce îi determină uneori să recurgă la tot felul de mijloace pentru a impresiona şi a ajunge în centrul atenţiei. Atunci când vrei să ai parte de mai multă energie şi simţi că ea te cam părăseşte, soluţia ideală este culoarea roşie.
Analizat din punct de vedere emoţional, roşul este asociat caracterului hotărât şi pasiunii. La nivel fizic, expunerea la o lumina roşie accelerează bătăile inimii şi creşte circulaţia sângelui. Alimentele de culoare roşie ( ardei gras şi iute, pepene şi tomate ) sunt sărace în calorii şi pline de elemente nutritive.

Galben

Cei ‘galbeni’ sunt, de obicei educaţi şi deţin un spirit creativ bine dezvoltat. Sunt metodici şi pot fi conducători excelenţi. Ştiu foarte bine cum să îşi stabilească emoţiile şi, de aceea, adeseori păr impasibile. Dacă ai probleme cu articulaţia să ştii că galbenul este soluţia. Efectele stimulate ale galbenului pot fi benefice în artritele uşoare sau în reumatism. Galbenul trebuie purtat aproape de piele, pentru că efectul să fie maxim. Culoarea galbenă induce inspiraţie şi optimism şi este ideală pentru a zugrăvi dormitorul copiilor sau o cameră de studiu. Alimentele galbene, cum ar fi ardeii, fructele de mango, grepfruturile, lămâile şi ananasul sunt excelente detoxifiante.

Verde

Personalităţilor ‘verzi’ le place să-i ajute pe ceilalţi. Prietenii lor îi consideră oameni de încredere, însă şi ‘verzii’ pot fi victime, aşa că, uneori, ar trebui să acorde prioritate problemelor proprii. În cazul în care aveţi tensiunea arterială mare, soluţia este ‘verde’. Este culoarea de care ai nevoie când simţi nevoia de a te destinde, de a te relaxă, mai ales, fiind atât de utilă când suferi de probleme ale inimii sau de hipertensiune.

Portocaliu

Personalităţile ‘portocalii’ adoră spaţiile deschise, pentru că sunt oarecum speriaţi de orice îngrădire de natură fizică sau mentală. Ajutorul lor este oferit celor slăbi. În cazul în care te simţi deprimată, nu ezită de a purta ceva portocaliu. Această este culoarea veseliei, a căldurii şi senzualităţii.Util că un întăritor şi stimulent emoţional, portocaliul este folosit în tratamentul depresiilor şi este de mare ajutor la revenirea după un şoc emoţional. Are şi efect antispastic, putând fi de folos în tratamentul spasmelor musculare şi crampelor.

Roz

Culoarea preferata a mai tuturor fetiţelor… Persoanele ‘roz’ sunt inteligenţe, atente cu ceilalţi şi optimiste. Lor le ‘pasa’ şi de ceea ce este în jurul lor. Le place să îi binedispuna pe cei care îi înconjoară şi adesea au un aer mai tânăr decât sunt. Un dezavantaj al lor ar fi faptul că adesea sunt nehotărâte. Asociat cu dragostea şi romantismul, rozul te poate consolă după o despărţire. De asemenea, în cazul copiilor s-a observat că stimulează creativitatea.

Albastru

‘Albaştrii’ sunt sensibili, emotivi şi singuratici. Intuiesc cu uşurinţă stările oamenilor, dar au tendinţa de a nu se încrede în ceilalţi. Persoanele ‘albastre’ adoră ordinea, devotamentul şi compasiunea. Pentru a scăpa de stres şi a fi mai calmă, soluţia este ‘albastru’.
Albastru reprezintă culoarea păcii, de asemenea, autoritatea şi încrederea – de aceea uniformele sunt, deseori, albastre. Este o culoare ideală pentru a fi purtată la un interviu pentru angajare. Este utilă şi în cazul în care ai probleme de hipertensiune, stres, insomnie sau anxietate.

Purpuriu şi Violet

‘Purpuriii’ sunt persoane marcate de spiritualitate. Le place să înveţe din experienţe şi să citească despre vieţile altora. Dacă este nevoie de mai multă încredere în sine, soluţia este ‘purpuriu şi violet’. Purpuriul şi violetul sunt culori regale – asociate, în general, cu luxul, creativitatea, spiritualitatea şi tot ceea ce este sofisticat. Amanadoua sunt considerate de a avea un efect benefic asupra stării mentale şi sunt cunoscute drept culori care sporesc încrederea în şine şi forţă spirituală. Aceste culori sunt întotdeauna pozitive!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 44 Comments
 1. P. says:

  Mhm, m-a nimerit laughing.

 2. griin says:

  se poate sa nu ma nimereasca ceva de la tine? ^^ la mine preferatele sunt verde [desigur laughing] si rosu big grin

 3. Creve says:

  La mine e o combinație între verde, albastru și violet laughing)

 4. Lilly says:

  mie imi place purpuriu si violet happy violet…mov…fucsia….liliac happy orice deriva din mov e pe placul meu happy

 5. vacitim says:

  Hmmm….interesanta argumentatie, eu ma imbrac si in rosu si in verde si in galben si in albastru, uneori si in portocaliu tongue, dar imi place negrul big grin

 6. gaby_d says:

  A mea e verde big grin
  Zice barbata-miu ca la casa noua nu mai vrea verdeeee laughing)) ca l-am innebunit laughing.
  ps.s-o creada el hee hee

 7. […] un alt blog pe care il citesc eu de obicei, am vazut ce semnificatie are culoarea albastru ca si culoare […]

 8. […] bine, dragii mei, iata cum sta treaba: e secolul XXI, mare expozitie la new york la muzeul metropolitan cu exponate […]

 9. Iulia C says:

  si negru? sad
  la mine e rosu si negru i dont know

  • addicted says:

   Daca iti place culoarea neagra, esti o persoana cu spirit creativ, esti idealist, fire puternica, protectiv si stabil. Intrucat evoca emotii puternice , poate deveni coplesitor atunci cand apare in exces.Negrul este culoarea imbracamintii clasice , o explicatie a acestui lucru putand fi faptul ca aceasta culoare il face pe purtator sa apara mai suplu si mai sofisticat.
   Better now rautate?smug

Leave a Reply

Your email address will not be published.