Dependenţa de alimentele grase

Se pare că organismul nostru produce un mic drogulet numit de cercetători endocanabinoid. Acesta este responsabil de dependenţa noastră de alimentele grase. Potrivit cercetătorilor americani de la Universitatea din California, în sistemul digestiv uman se produce o substanţă, asemănătoare canabisului, numită endocanabinoid, care ne “obligă” să consumăm frecvent chipsuri, seminţe şi cartofi prăjiţi. Acest drog produs de organism stimulează secreţia de sucuri gastrice şi “deschide” şi păcate senzaţia de foame.

Cercetătorii speră că, descoperind endocanabinoizii, vor găsi şi o soluţie pentru a controla dependenţa de chipsuri şi seminţe prăjite. Înainte de asta ei vor trebui să demonstreze că scăderea nivelului de endocanabinoizi duce şi la atingerea mai rapidă a sentimentului de saţietate!

Interesant, nu-i aşa? Voi cum staţi la capitolul acesta? Vă mulţumiţi cu-n singur chips/pufulete de poftă sau simţiţi nevoia de a termina tot ?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 16 Comments
 1. Buxu says:

  De aproape 2 saptamani ma multumesc doar cu lubenita. Nici nu-mi trebuie altceva hee hee

 2. Roscata says:

  Mai mult pap fructe decat dulciuri hee hee

 3. Peter says:

  Ei, aiurea chipsuri! Ălea-s pentru vrăbii! Mai bine o slăninutză, măcar să simţi că bagi ceva în gură… laughing

 4. Nice says:

  As vrea sa il vad si eu pe ala care se opreste dupa doua-trei chipsuri, seminte sau alune. Incerc sa evit tot ce creaza dependenta si creste apetitul. Nu am vointa de fier, asa ca prefer sa nu ma ating de alimentele in cauza.

  • addicted says:

   Mama se opreste si zice ” am timp sa mananc si mai tarziu “. laughing
   Incearca sa te lipsesti de ele prin casa si asa cand le vezi nu mai e dorinta atat de mare de-a le gusta .. Cel putin la mine asta a functionat iar acum stau cu alune de padure, jeleuri si ciocolata in casa fara a ma atinge de ele.

 5. Torden says:

  …ehee… nevoia o simt, dar incerc s-o tin sub control happy…de regula reusesc tongue

 6. Cris-Mary says:

  Pana nu se termina punga nu ne lasam .. tocmai de aceea nu ne luam ..evitam sa ajungem in situatia asta big grin

Leave a Reply

Your email address will not be published.