De ce compătimim românii?

Am ajuns cu toții să compătimim românii și îi/ne compătimim în general pentru situația financiară. De acord, îi compătimim dar de ce generalizăm?Îi spuneam și lui Nico c-am ajuns în momentul de față să compătimesc doar bătrânii care după N ani de muncă primesc o pensie ce nu le ajung nici pentru medicamente, compătimesc oamenii cu handicat ce nu au ajutoare și NU pot munci.

NU compătimesc oamenii normali, cu posibilități, ce se văd doar pe posturi de directori, ce-ți aruncă în sictir o diplomă de facultate și-au pretenții la salarii mari deşi ei nu sunt capabili sa lege două cuvinte, nu compătimesc oamenii care vor să ajungă undeva sus la un simplu salt, care nu vor să pornească de jos pentru a ajunge sus, care simt că se înjosesc pentru că primesc ajutoare de la stat. Da! Ați înțeles bine, a fost o știre la tv., unde spunea că locuitorii nu știu cărui sat din România refuză să primească ajutoare ( alimente ) pentru că se simt înjosiți. Atunci dragilor, DE CE vă mai plângeți că statul nu vă da, nu face, nu drege? Cumva vreți căruțe de alimente? Cumva vreți NUMAI bani? Nu, așa nu, astfel de oameni nu compătimesc.

Nici pe adolescenți nu îi compătimesc! Nu îi compătimesc pe cei care își pierd vremea online, care nu-şi respectă profesorii, care privesc învățatul ca pe o chestie ce poate fi amânată, care se plâng apoi de subiecte PREA grele la BAC, care nu învață din greșeli și nu-l iau nici a doua oară, nici a treia dar se PLÂNG în continuu că nu au, nu pot, nu li se dă….

Compătimesc artiștii, compătimesc copilașii cu talente, copilașii ce se chinuie să ajungă ceva/cineva/undeva dar nu sunt băgați în seamă din varii motive, compătimesc olimpicii care pleacă din țară și sunt priviți ca pe adevărate valori de niște…. străini.

Majoritatea românilor l-au luat pe NU în braţe şi-l mângâie, şi au prea multă grijă de el. Mulţi nu mai văd luminiţa de la capătului tunelului pentru că speranţele le-au fost spulberate însă mult mai mulţi îşi doresc să vadă ,şi să şi primească, soarele la capătul tunelului, nu se mulţumesc cu o luminiţă, cu un simplu ajutor sau cu o mână întinsă…

De aceea NU compătimesc TOȚI românii pentru că mulți din ei NU merită să fie compătimiţi!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 12 Comments
 1. Cris-Mary says:

  De acord cu tine ! Nu toti merita sa fie compatimiti !

 2. Max Peter says:

  Şi eu sunt de acord cu tine!

 3. addicted says:

  Ma bucur ca nu va numarati printre cei ce compatimesc situatia TUTUROR romanilor.

 4. ioly says:

  de aceeasi parere sunt si eu, nu stiam de faza cu romanii ce au refuzat mancarea, rusine lor,sa nu se mai planga apoi ca nu au ce baga in gura

 5. Glappy says:

  Eu nu compătimesc pe nimeni. Dacă eu, ca tânăr pot să mă descurc în domeniul artei, un domeniu deloc ușor, de ce alții nu s-ar putea descurca? Eu de când e Băsescu președinte mă descurc foarte bine, cam din vremea aia am început să lucrez și trăiesc mult mai bine decât înainte. În România doar putorile nu se descurcă, doar puturoșii nu-și găsesc de lucru. Dacă vrei să faci ceva, poți face și aici. România a ajuns să fie o scuză pentru cei ce nu vor să muncească.

 6. Baby R. says:

  Ce sa fac? Sa compatimesc pe aia care sunt prea comozi sa mearga la lucru ca mai bine stau pe bani altora? sau alte chestii de genul… oh go on

 7. Mihaela says:

  De acord! Multi romani traiesc cu impresia ca altul are noroc, de aceea a reusit. Asta e scuza lor pentru a nu munci mai mult, pentru a nu incerca. Stau si asteapta sa primeasca, nici ca s-ar gandi ca nu cade nimic din cer, trebuie sa muncesti pentru absolut orice.

  • addicted says:

   Exact. Vor ce au altul dar nu muncesc pentru a avea! S-au obisnuit sa se planga, tooooata ziua sa se vaite si sa astepte sa le dea statul, se plang ca nu sunt locuri de munca, ba sunt doar ca lor nu le convine…

 8. Creve says:

  Trebuie să ai tu dreptate mereu? laughing)

Leave a Reply

Your email address will not be published.