Obsesii româneşti

1. Obsesia cu “casa pe pămînt”.
Toata lumea şi-ar da 20 de ani din viaţă ca să aibă casă pe un pămînt al lui. Nu contează ca e la Cucuietii-din-Deal! Nu contează că vei sta ORE ÎN ŞIR în trafic!!!Nu conteaza nimic! Casă pe pămînt să fie!
2. Obsesia televizorului.
Românul e devorator de televiziune. S-au făcut nişte cercetări şi cică noi am fi cam cei mai avizi din Europa. Adică ne uităm cel mai mult la televizor. Şi, asta e genială, avem cele mai multe televiziuni!!!
3. Obsesia Coelho.
Dacă n-ai citit Coelho, n-ai viitor, frate! “Păi, indraznesti tu sa spui, am citit Dostoievski, Tolstoi, Salinger, Marin Preda, Nichita Stănescu.”
Ti se va raspunde ….: “Esti dus ! Citeşte Coelho!”


4. Obsesia sanilor.
Aproape toţi producătorii TV au următoarea obsesie: “Sanii aduc rating!” Şi ştiţi ce e mişto(adicá, cool, pe româneste)? Că de cîţiva ani încoace s-a dovedit a fi complet fals. Oamenii au la dispoziţie internetul pentru …. Dai un click şi gata! Cine dracu’ mai aşteaptă emisiunea cu “Mama Natură” ca să-i “dea în cap lu’ mutu”. (scuze, Adriane, dar asa e expresia! Dacă vrei, schimbăm: “să-i dea în cap lu’ Chivu”winking
5. Obsesia messenger.
Asta e, totuşi, un fenomen global. Păi dacă a ajuns mama să-mi dea buzz şi să-mi reproşeze că stau pe “invisible”!
6. Obsesia haiducească.
După o sticla-două de vin, şi cel mai prăpădit român devine haiduc la orice nuntă. Fură mireasa, cere răscumpărări. Şi dup-aia, haiducia maximă. “Puşca şi cureaua latăăăăă.”. Apoi recunoaşte că e impotent:”Ce bărbat AM FOST odatăăăăăă.”
7. Obsesia auto.
În România există cea mai dinamică piaţă auto. Punct. Pe străzile noastre există maşini cum n-au văzut nici parizienii, nici londonezii. Nu mai conteaza ca “driverii” unora din ele stau cu chirie intr-o garsoniera amarata. Masina conteaza. Masina e la vedere. Masina agata gagici, nu tu care esti un gras puhav.Punct.
8. Obsesia cărnii din congelator.
Cu toate că au trecut 20 de ani de cînd găseşti sute de feluri de carne şi la 4 dimineaţa, românul încă îşi mai încarcă pînă la refuz congelatorul. Să fie acolo. Cine ştie..
9. Obsesia celulară.
Pentru român, telefonul mobil reprezintă un “statement”. Am văzut vînzătoare în magazinul Titan care aveau telefon de 3 ori mai scump ca al meu, deşi eu poate cîştig de 30 de ori mai mult. Ăsta e un mare mister. Cum ajunge un om cu un salariu de 10 milioane să aibă un mobil de 20 de milioane? Şi să dea beep cu el!!!!!!!
10. Obsesia “dacă ăla nu face, de ce să fac io?”.
Asta de obicei e completată şi cu o doză de mîndrie: “Ce? Sunt mai prost?!”


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 13 Comments
 1. Loryloo says:

  Maica, ce ma innebunesc astia cu Mama Natura, am vazut-o si in seara asta la Vocea Romaniei laughing
  Tu-i mama ei, da-o incolo, a fost candva Mama Natura la emisiunea lui Dan Negru, sa o lase balta de acum, macar de-ar chema-o in calitate de Roxana si cum o mai fi chemand-o… oricum nu mi-ar fi draga, dar asa ca fapt divers… of!
  Foarte adevarata obsesia celularului… la fel cum este si o alta, a aurului. Cine are aur, e om cu stare!
  rolling eyes

 2. ex-silentio says:

  Aia cu Coelho e cât se poate de adevărată, am spus odată cuiva că nu-mi place Coelho, și mai avea puțin și mă înjura happy
  Câștigi de 30 de ori mai mult? Unde lucrezi? Mai e vreun loc liber? laughing

 3. Max Peter says:

  Ai dreptate cu toate acestea. Eu le am pe ale mele şi când întâlnesc pe careva cu un astfel de “sindrom”, îi zic “pa” urgent.

 4. Bărbaţii care merg într-o cafenea şi îşi pun pe masă, la vedere, portmoneul, cheile de la maşină şi telefonul/telefoanele! laughing Să vadă lumea că are !

 5. Ah, tipic romanesc intr-adevar! laughing ne simtim cu totii ca acasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.