Cum este sărbătorit 8 Martie în lume?

Ziua de 8 martie e știută de mulți că fiind ziua femeii, însă eu consider a fi ziua MAMEI, de aia nu ridic pretenții de cadouri, dacă vin sunt bine venite ( nu sunt nici ipocrită și nici mare martir să spun că le refuz ) dacă nu vin nu veți citi dezamăgire pe ale mele taste, a mea față!

Trecând peste ce semnificație are pentru mine 8 Martie vă întreb dacă știați cum este sărbătorită această zi în alte colţisoare ale lumii? În background nu văd decât câteva mânuțe ridicate prin urmare pentru cei care nu știau le spun ce am învățat de pe Wikipedia.

Ziua Internațională a Femeii este sărbătoare oficială în Afganistan, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Burkina Faso, Cambodia, China (numai pentru femei, Cuba, Georgia, Guinea-Bissau, Eritrea, Kazakhsan, Kyrgyzstan, Laos, Madagascar (numai pentru femei), Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal (doar pentru femei), Rusia, Tajikistan, Turmkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam și Zambia.

Potrivit tradiției, în această zi bărbații le oferă mamelor, soțiilor, prietenelor, colegelor, etc. buchete de flori și mici cadouri. În anumite țări, Ziua Internațională a Femeii coincide cu Ziua Mamei, sărbătoare în care mamele și bunicile primesc cadouri de la copii și nepoți.

În Armenia, potrivit Wikipedia, după prăbușirea Uniunii Sovietice, sărbătorirea Zilei Internaționale a Femeii a fost abandonată și înlocuită cu ziua “Maternității și a Frumuseții“, sărbătorită pe 7 aprilie.

În Italia, femeile primesc de la bărbați mimoze. Obiceiul este similar cu cel din Rusia și Albania, unde pe lângă mimoze, doamnele mai primesc și ciocolată. În România, Bulgaria, Croația, Estonia, Ungaria, Republică Moldova, Muntenegru, Rusia, Serbia, Slovacia și Slovenia, cel mai comun cadou sunt florile.

În unele țări, precum Portugalia, femeile sărbătoresc ziua de 8 martie cu petreceri la care au acces doar doamnele.

În țări precum India și Pakistan, această zi este plină de semnificații având în vedere restriciile culturale și religioase la care sunt supuse femeile În Polonia, această zi esta marcată, pe lângă florile și cadourile pentru doamne, de numeroase demonstrații feministe.

Știați că în Marea Britanie, Consiliul Tower Hamlets a închis una dintre librăriile sale pentru toți bărbații într-o zi de 8 martie!? De ce? păi e simplu, tot pentru femei, evident. Astfel, angajații de sex masculin și toți bărbații care doreau să-și facă abonament sau să citească au trebuit să găsească în acea zi, un alt loc.

Voi dragelor, cum ați dori să serbați ziua de 8 martie?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 11 Comments
  1. Lecţia de patriotism « • Gabriela Elena • says:

    […] Addicted, Adrian Voicu, Alecu Racoviceanu, Alex Mazilu, Altcersenin, Androxa, Blogatu, Calin Hera, Cammely, CARMEN, Calin, Costin Comba, Cristi Milla,  Delia, Lorelei, Dictatura Justitiei, Gib2i3, Gabriela Savitsky, Geocer, George Valah, Grapefruit, Hidalgo, Innerspacejournal, Gina, Ioan Usca, Klausen, Lilly, Lunapatrata, Madi si Onu, Manole, Max Peter, Doru, Melami, Mirela Pete, Motanul Incaltat, Tury, Nea Costache, Nice, Adela, Oana Clara, Pato Basil, Ragnar, RobertN, Rokssana, Roscata, Schtiel, Stropi de suflet, Teo Negura, Tiberiu Orasanu, Tu1074, Umograf, Vero, Virusverbalis, Virtualkid, Vizual, Karmapolice, Stefania, Vera, Madalina Ciucu, Florina Lupa, Viata in imagini,  Ulise al II-lea, Filumelista, Like this:LikeBe the first to like this post. […]

  2. Aș pleca într-o vacanță!

Leave a Reply

Your email address will not be published.