Mituri spulberate

Fiecare domeniu: sanatate, relatii, fenomene naturale are asa zisele adevaruri incontestabile care nu sunt decat mituri sau mai bine spus idei preconcepute ale oamenilor pe care le cred adevaruri de necombatut.

Iata eu am gasit cateva mituri pe care oamenii le cred adevarate:

1. Cainii care latra, nu musca

E imposibil ca in copilarie fiecare om san u fi crezut asta si muti dintre noi au ramas setati asa. Insa adevarul este ca aceste animale care latra si musca. Latratul este o forma a cainelui de a spune ” Nu te apropia ” si ar trebui sa asculti de asta pentru ca un caine vorbeste intotdeauna serios si asta nu e un mit.

2. Daca ti-e frig, vei face gripa

Asta este un alt mit care a devenit un adevar general valabil. Partea adevarata este ca frigul diminueaza activitatea sistemului imunitar facandu-l vulnerabil in fata virusurilor si favorizandu-i sa ivadeze organismul, insa in afara de asta frigul nu face niciun rau.

3. Lichidele calde fac bine la gat

De cate ori nu ai auzit: “Bea ceaiul cat este cald”. De fapt lichidele calde sunt daunatoare si nu fac bine gatului. Doar cele caldute fac bine si sunt de ajutor. Cele foarte calde nu fac decat sa lezeze tesuturile gatului cat si esofagului si stomacului.

4. Painea ingrasa

Nu este adevarat! Este unul dintre cele mai populare mituri desi multe femei renunta la paine in totalitate pentru a da jos grasimea de pe burta. 3 felii de paine/zi nu te vor ingrasa!

5. Cartile de istorie sunt cele mai precise

Cartile de istorie doar incearca sa fie cat mai apropiate de adevar, insa nu reusesc de fiecare data. Erori in cartile de istorie din scoala nu sunt atat de mari incat sa fie socante, insa ele exista.

6. Folosim doar 10% din creier

Este mitul in care cei mai multi oameni cred. Legenda spune ca daca ne-am folosi la capacitate maxima creierul nu ar fi nimic care sa nu putem face. Nu este decat o poveste si oamenii de stiinta o considera hilara. Desi creierul ramane un organ misterios, il folosim pe tot. Chiar si cand dormim folosim mai mult de 10%.

7. Daca vrei sa stii cum arata o femeie dupa 20 de ani, uita-te la mama ei

Daca vrei sa vezi cum arata o femeie dupa 20 de, ani priveste-o pe mama ei. Este cea mai stupida idee. Femeile pot sa semene cu tatii sau cu bunici. Si o femeie se ingrijeste mai mult in unele cazuri, asa ca asemanarea cu mama ei care poate fi mai putin ingrijita, nu este valabila. Chiar daca anumite gene se mostenesc, depinde si de faptul cat de mult se ingrijeste o femeie.

8. Fulgerul nu loveste de doua ori in acelasi loc

Acesta este unul dintre cele mai populare mituri din lume. Insa nimic nu poate fi mai evident ca faptul ca fulgerul poate lovi de mai multe ori in acelasi loc. Depinde de tinta. Cu cat o constructie este mai inalta, cu atat poate fi fulgerat de mai multe ori in acelasi loc.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 12 Comments
 1. Vara dacă bei lichid rece îți va trece setea. Incorect. Puțină lume știe că trebuie să bei lichide călduțe, puțin peste temperatura de afară.

 2. Max Peter says:

  Eu m-am lovit de problema exactităţii datelor în cărţile de istorie. Am ajuns să verific mai multe surse, atunci când caut ceva.

 3. theone88 says:

  te cam contrazic la punctele : 3 , 7 si 8 !

   • theone88 says:

    la punctul 8 gasesti pe Youtube cum loveste fulgerul de mai multe ori in acelasi loc !
    la punctul 7 te uiti la bazinul femeii apoi la bazinul mamei . daca cele 2 bazine seamana atunci mitul este adevarat ! Am o varsta la care acesti mit mi s-a confirmat de multe ori !
    la punctul 3 depinde de ce microb , bacterie ai la gat , sunt unele care rezista si se dezvolta la temperaturi ridicate altele se dezvolta la tempetaturi joase ! Dar aici , la punctul 3 discutia se poate dezvolta in functie de microb !

    • addicted says:

     Nu ai inteles. Tocmai asta e un mit: faptul ca fulgerul nu loveste in acelasi loc de mai multe ori! Am explicat dupa [ Insa nimic nu poate fi mai evident ca faptul ca fulgerul poate lovi de mai multe ori in acelasi loc. ] dar daca ai citit doar punctul …..

     La mituri se discuta de % dar si de cazurile intalnite de fiecare.

     • theone88 says:

      la punctul 8 mitul nu se refera la paratraznete sau constructii inalte ci la camp deschis !
      la punctul 5 ( ca fapt divers ) daca biblioteca Vaticanului ar da publicului documente vechi de 1000 ani tinute secrete , ar reizbucni razboaie cu greu incheiate !

      • addicted says:

       Nu am intrat in discutii despre camp deschis, inschis, lateral inchis era clar lucrul esential: fulgerul POATE lovi de mai multe ori in acelasi loc, nu cum ai inteles tu c-as fi spus ca NU poate lovi.
       La 5 se stie ca si daca americanii ar face publice cateva documente am sari in sus la figurat si apoi la propriu.

 4. Anonymous says:

  Chiar sunt mituri dar uite ca multi le cred

Leave a Reply

Your email address will not be published.