Sărmana limbă românească!

Sărmana limbă românească!

Nu mai este cum ar fi trebuit să fie, o plantă cultivată, a ajuns o buruiană sălbatică! Multe vânturi au bătut-o… ddată o bătea vântul franţuzesc;apoi o bate vântul nemţesc: noroc că mai are rădăcini adânci, altminteri i s-ar stârpi soiul. Şi ar fi păcat de ea fiindcă (nu că o laud eu), îngrijită, cu flori frumoase şi ce rod sănătos ar da această voinică buruiană dispreţuită, cu care de veacuri s-a hrănit sufletul unui întreg neam de oameni!

Care cum se scoală astăzi o calcă-n picioare şi,drept îngrijire, chip şi seamă, şi spre păstrare, o opăresc cu cerneală de scris şi de tipar; şi ea rabdă, ţinându-şi ascunsă puterea de viaţă în rădăcinile-i adânci, cât şi-o mai putea-o ţine şi acolo; căci şi acolo a-nceput s-o prigonească şi s-o ajungă soarta rea prin aşa-numitele “metode moderne”! I.L.Caragiale.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
  1. vienela says:

    + 1 pentru postarea asta!

  2. Giulia says:

    10 + pentru Caragiale…e grea limba romana, si eu mai fac greseli din cand in cand, rusine mie ca nu am invatat-o la timp big grin

  3. Mariana says:

    Nu-ti mai fa inima rea cu asta, avem “ministresa” de STANDFORD ,care sigur ne va invata cum este corect!! (Asa cum au invatat-o si pe ea acolo!)

  4. […] in trecut spuneam ca din culti vom ajunge inculti si ca tot ceea ce e corect va fi incorect nu eram crezuta, ba chiar mi se spunea […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.