Amuzament – Noi sisteme si notiuni

” Pentru întelegerea mai usoara a unor notiuni si sisteme:

Crestindemocrat: Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Pastrezi una si daruiesti vecinului tau sarac pe-a doua. Dupa aceea regreti…

Socialist: Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Guvernul îti ia una si o da vecinului. Tu esti obligat, prin lege, sa te intovarasesti cu vecinul tau, ca sa-l ajuti la cresterea animalelor.

Socialdemocrat: Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Te simti vinovat pentru succesul muncii tale. Îti dai votul la alegeri pentru formarea unui Guvern care sa te impoziteze. Acesta te obliga sa vinzi una din vaci ca sa poti plati impozitul. Guvernul, pe care l-ai ales, cumpara cu banii obtinuti din impozit, o vaca si o daruieste vecinului tau. Te simti acum împacat…

Liberaldemocrat: Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Ei si ???


Comunist: Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Guvernul îti confisca vacile si-ti vinde tie laptele.Tu stai ore întregi la coada pentru lapte. Esti acrit !!!

Capitalist pur: Tu esti proprietarul a doua vaci. Vinzi una, mai iei eventual si-un credit de la banca si-ti cumperi un taur, urmarind sa obti o turma întreaga de vaci !

Intreprinzator american Tu esti proprietarul a doua vaci. Vinzi una si o închiriezi înapoi (leasing). Capitalul obtinut din vânzare îl maresti înfiintând o societate pe actiuni. Obligi cele doua vaci sa dea de patru ori mai mult lapte. Te minunezi ca una cade moarta. Dai un comunicat de presa in care comunici scaderea costurilor societatii cu 50%. Actiunile societatii cresc

Întreprinzator francez: Tu esti proprietarul a doua vaci. Faci greva pentru ca tu-ti doresti trei. Intre timp faci pauza de masa. La vie est belle!

Întreprinzator japonez: Tu esti proprietarul a doua vaci. Prin tehnica moderna de genetica reusesti sa „redesign” animalele la o zecime din marimea lor originala si totusi sa dea de douazeci de ori mai mult lapte.

Întreprinzator german: Tu esti proprietarul a doua vaci. Prin tehnica moderna de genetica reusesti sa „redesign” animalele astfel încât ele devin blonde, beau o groaza de bere, dau lapte de cea mai buna calitate si pot sa alerge cu 160 km / h. Din pacate, vacile cer 13 saptamâni de concediu pe an.

Întreprinzator Italian: Tu esti proprietarul a doua vaci, însa nu ai habar unde sunt. În timp ce le cauti întâlnesti o femeie frumoasa. Lasi cautatul balta si o inviti la masa. La dolce vita!

Întreprinzator rus: Tu esti proprietarul a doua vaci. La numarare îti rezulta mereu 5. Bei si mai multa vodca! Le numeri din nou si ajungi acum la 42. Bucuros, numeri înca o data si acum sunt 12. Dezamagit lasi numaratul si deschizi o noua sticla de vodca…. Mafia apare si-ti ia vacile-in mod egal, cate vor fi…

Întreprinzator elvetian: Tu dispui de 5.000 vaci din care insa nici una nu-ti apartine. Tu ai doar grija de ele pentru altii. Cât lapte dau vacile nu povestesti nimanui… ”

Heh, merci ioly pentru portia de ras.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. […] de leapşă pun această întrebare următorilor: Denisuca, Tomata, Nebuloasa, Ruşanu, Hapi, Nice, Surioara virtuală, Ana Q. , Carmen, Rudolph, Ioana, Simona, Pandhoraa şi […]

  2. vienela spune:

    O descriere perfeta. laughing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *