Trecem prin viata dormind?

   Traim intr-o lume plina de trantori. Traim intr-o lume in care majoritatea dintre noi trec prin viata ca niste „somnabuli”, trec prin viata dormind, trec prin viata fara a avea un vis, un scop, un tel. Cred ca ati intalnit si voi cel putin un om care traieste zi de zi, fara sa se preocupe de viitorul sau!? Oameni care isi ocupa timpul cu diverse activitati cum ar fi petreceri, dormit, sau joaca, insa nimic din ceea ce fac ei nu are o legatura cu imaginea in ansamblu a vietii lor.  „Somnambulii” sau trantorii nu sunt motivati in viata lor, ei o traiesc dupa asteptarile altora. Ei traiesc  ca si cum s-au ratacit si ei pe aici….

Voi aveti o imagine cat de cat clara asupra scopului vostru in viata? Va urmariti obiectivele sau doar le pastrati acolo undeva in mintea voastra?

” Trebuie sa realizam ca toti cei care au acumulat averi mari, mai intai au visat, sperat, Dorit, si Planuit inainte de a obtine banii.”

~ Napoleon Hill


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 21 Comments
 1. Aniela Deby spune:

  Stiu ce imi doresc de la viata! Deci..am o imaginea clara asupra scopului meubig grin A ceea ce vreau eu sa facbig grin

 2. Max Peter spune:

  Sunt destui de-ăia care nu fac decât să vegeteze. Cât timp am lucrat în firme mai mari, cel mai mult mă enerva că trebuiau ţinuţi în cârcă de alţii, că doar îşi ridicau salariul fără să producă nimic.
  Culmea este că – odată tăiată „sursa” subzistenţei – devin nişte filozofi tare pricepuţi… laughing
  Dacă nu ai un scop în viaţă, atunci nu eşti decât o legumă.

 3. aHUIBAN spune:

  Te-ai apucat si de politica pe site si nu e rau! Stiu ca faci referire la domnul Presedinte suplinitor Crin Antonescu Laurentiu happy

 4. NightOn spune:

  Am un scop foarte bine definit și nu prea trece zi în care să nu fac ceva, cât de mic ar fi acel lucru, pentru a mă situa și mai aproape de împlinirea lui. Despre „trântori” nu comentez, aș fi mult prea răutăcioasă laughing

  • addicted spune:

   Sincer, tu esti printre putinele persoane din jurul meu mereu active, una din putinele persoane inteligente si constiente de faptul ca nimic nu pica de sus.

   • NightOn spune:

    Absolut nimic nu pică de sus dacă omul stă cu mâinile în sân. Cam așa stau lucrurile. Bravo tuturor celor care înțeleg și fac ceva pentru viața lor.
    Mulțumesc pentru cuvintele frumoase happy

 5. Marmotica spune:

  De obicei ce imi propun aia fac. Se mai schimba planul pe parcurs, dar ideea principala ramane la fel. Mai sunt anumite chestii pe care le las deoparte din frica poate ca nu se vor realiza, dar important e ca nu ma las asa de tot si nu vegetez de pe o zi pe alta. As innebuni, clar.

  • addicted spune:

   E de asteptat ca lucrurile sa nu iasa cum ne dorim, sa se schimbe ceva pe parcurs dar e bine sa ne mentinem pe pozitie si sa nu ne lasam pana nu realizam ce ne-am propus. Cum tu ai innebuni de ai fi o leguma de dimineata pana seara, altii ar innebuni de ar fi „fortati” sa miste un pai chiar si pentru bani!

 6. Diana spune:

  Din punctul de vedere al momentului actual, al celor întâmplate în ultimele luni (mereu uit că e deja aproape august, și ultimele luni ar începe în februarie, dar detalii-detalii) știu clar care e scopul meu în viață privind o serie de aspecte ale vieții și sunt într-o ceață pe care încă nu vreau să o dau la o parte în altele.

  Obiectivele mi le-am urmărit mereu, de asta sunt unde sunt eu acum. Problemele au apărut poate în cazurile în care două obiective nu prea puteam „conviețui” și în care am ales unul; sau atunci când am realizat cu timpul că oricât mi-aș fi dorit, nu aș fi putut să le obțin.

  • addicted spune:

   Si tu esti una din persoanele care ii spuneam Roxanei. Nu mi te vad stand si asteptand sa treaca timpul pe langa tine facand… NIMIC, mi te vad chiar ametita de cate vrei sa realizezi si-mi place mult asta!

   • Diana spune:

    Nu vreau să realizez chiar așa multe. :lol:
    Sincer, nu cred că am avut vreodată mai mult de 3-4 țeluri importante în viață, pe care să vreau să le ating neapărat și fără de care nu al fi fericită și împlinită cu adevărat. În ele îmi investesc energia și pentru ele lupt cel mai mult.
    Dar am multe țeluri secundare… chestii pe care le vreau, dar fără de care aș putea trăi foarte bine, atâta vreme cât am țelurile importante.

    • addicted spune:

     Nu vrei sa realizezi multe, evident, ca doar nu suntem mici genii si masini de teluri dar chiar si pentru lucrurile mici nu te vad stand si asteptand, iti umpli timpul facand ceva in timp ce altii lasa sa…. treaca.

 7. […] Addicted scrie despre somnambuli. Nu cei la propriu, ci cei la figurat. Interesant […]

 8. vienela spune:

  Deocamda, toate planurile mele de viitor sunt legate intr-un fel sau altul de copil. Mai tarziu, voi vedea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *