Draga salariu…

“Draga salariu, de ce nu vrei sa cresti?” – Multi se intreaba suspinand.

” – Pentru ca e criza v-ar spune “`ai de sus ” “.

-Criza?? – intreb eu.

Unde e criza cand toate magazinele sunt arhi pline? Cand poposesc la Suceava ma crucesc. Nu ai unde parca la mall, nu ai unde parca la Carrefour iar bazarul este FULL! Unde e criza cand e coada la Mc`D, KFC si alte “containere”? Unde sunt buzunarele goale cand romanul umple carucioarele cu alcool si carne cat pentru cateva saptamani – aparent !?  Unde e cand carciumele sunt pline, plaja e plina, la munte totu-i rezervat?

Zice romanul trist si amarat ca isi rupe de la gura si-l vezi a doua zi “rupandu-se” in figuri cu un nou gadget sau cu bagajele pregatite de…. mare. Mi-e greu sa cred ca ceea ce vedem e criza!

Criza bate la pensionarii ce-au muncit intreaga viata si au o pensie de rahat din care li se mai scade, la persoanele cu dezabilitati, criza e la cei care se intind cu o paine cateva zile. Criza e la cei care sunt nevoiti sa strabata sute de km cu autoturismele pentru aprovizionarea magazinelor ce le pun painea pe masa si ii doare inima cand fac “plinul” la masina. La actorii ce primesc un mare NIMIC pentru SUTELE de zambete ce ni le pun pe fata! Criza nu e la cei care miorlaie printre raioanele magazinelor cheltuind sute de lei pentru ca deh ” muncesc cu sudoare pentru ei “.

Risipa… risipa… risipa, nu criza criza criza!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
 1. bucuros says:

  criza e doar o scuza pentru faptul ca nu stim cheltuii.. ce sa’i faci la toti ne este greu, dar nu la toti la fel.

 2. Anonymous says:

  Criza e o scuza pt cei zgarciti sa-si coase mai strans buzunarele,pt cei modesti sa-si faca temeinic calculele pt ca in final sa se lupte cu minusurile, pt cei saraci sa-si planga de mila! Da…mai este o categorie,fitzaraia, care prospera fix pe “aste” timpuri, in ciuda…..crizei…celorlalti de nervi!…iar romanii sunt ei insisi o categorie aparte care cred ca e criza doar cand rafturile sunt goale!!!!!!!

 3. Lili says:

  Sunt unii care practic au trecut de ceea ce alti definesc a fi salariu, unii dintre noi nici nu fac ceva in plus pentru a avea un salariu mai mare.

  Un mare adevar ar fi si faptul ca locuri de munca is tot mai putine, unii nu privesc din ansambplu.
  Spre exemplu, cat profit aduci firmei x de crezi ca vrei mai mult, cat plateste seful tau la stat, cat plateste pentru toate taxele?

 4. vienela says:

  Eu sunt permanent in criza… de timp. laughing

 5. Aniela Deby says:

  Nu stiu cum sa spun,dar asa ma gandeam si eu intr-o zi. Oare de ce toata lumea se smiorcaie ca e criza?Nu imi aduc aminte sincer..sa fii zis asa vreodata in serioswinking Oricum daca stam sa ne gandim ..salariiile sunt mici pe langa pretul tuturor lucrurilor din Romaniawinking Pana la urma nu e vina lor ca isi cumpara tot magazinul sa il aibe acasa..winking Chiar si eu fac astalaughing Dar e vorba ca ma scutesc sa nu merg de 3 ori pe zi la magazin si asa..cumpar tot ce am nevoie dar,nu risipesc!Sunt zgarciiiiiiiiiita ,pardon..sunt economabig grin

  • addicted says:

   E criza in buzunarele celor mici. Le-a fost greu si inainte, le este si mai greu acum! Cat despre aprovizionarea pentru mai multe zile, nu toti fac asta, pur si simplu isi iau ca sa aiba ce arunca apoi…

Leave a Reply

Your email address will not be published.