Oameni de tot felul

Se spune ca ” În fiecare om sunt doi oameni; unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină.

Eu inca nu am reusit sa deslusez mesajul. Ce inseamna? E vorba de nesincronizare sau ca pierdem lucurile esentiale pentru ca nu stim sa fim cum ar trebui sa fim.. si cand?
Doi oameni… care de fapt reprezinta aceeasi persoana?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
 1. NightOn spune:

  Ambele aspecte fac parte din ceea ce înseamnă ființa umană. Secretul stă în a stăpâni ambele părți. Ca să faci asta trebuie să le cunoști foarte bine pe ambele. Este un întreg proces interior care poate dura o viață întreagă sau chiar mai mult.

  • addicted spune:

   De ce sunt tat de putini oameni(ca noi),constienti ca totul porneste din interior? De acord cu ce ai zis,makes sense.

   • NightOn spune:

    Pentru că așa sunt oamenii. Fiecare cu alegerea lui. Cine vrea să evolueze își va folosi și mintea pentru a conștientiza imensitatea de resurse pe care o avem în interior. Cine nu dorește, va trăi o viață superficială, fără sens și cam atât. În oricare categorie s-ar situa un om este treaba lui și atât. Noi să ne vedem de treburile noastre.

 2. Vacitim spune:

  Buna dimineata!

  Pare un citat complex și clar nu-s eu cel care să se priceapă la dezlegări filosofice.
  Din toate punctele de vedere și cam peste tot se vorbește de dualism și dualitate. Omul este complet atunci când își cuprinde într-o singură trăire această dualitate. Omul treaz în întuneric este acela care se prezintă pe sine realităților acestei lumi în care ne manifestăm și cel care răspunde doar necesităților de natură fizică (dorințele diverse pe care le nutrim). Omul care doarme în lumină este, desigur tot în noi. El este după cum scria și Roxana mai sus partea fără de care nu putem exista cu adevărat și la care trebuie să ajungem printr-un proces îndelungat de cunoștere interioară. Este, dacă vrei, esența ființei noastre, acea energie din noi care ne definește. Scopul ființei umane este să se comporte în întuneric astfel încât să ajunga la acea lumină și să se împlinească și să devină completa. Binele și răul, lumina și întunericul sunt complementare, nu pot exista separat. La fel și cele două părți ale omului, la fel materia și antimateria. Trebuie să ajungi la bine și să te folosești de el pentru a evolua ca ființă. Asta este înțelesul mântuirii. Sper că am fost cât de cât coerent!

 3. Cris-Mary spune:

  Mie mi se pare ca dualitatea asyta o intalnim de cele mai multe ori : fata buna a omului si fata rea care de cele mai multe ori sta ascunsa in cotloane si iese la iveala atunci cand te astepti mai putin. Partea aia intunecata e tot timpul treaza si nu scapa nici o ocazie sa-si arate coltisorii .. pe cand partea asta luminata degeaba sta uneori la lumina ca e prea moale si se lasa usor dominata.. doarme pe ea.. Nu stiu daca mai inteles dar sper ca da big grin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *