Pietre mici – Lucrurile care conteaza

 ” Un profesor de filozofie cand a inceput ora, fara sa spuna un cuvant,a luat un borcan mare si a inceput sa-l umple cu pietre cu diametrul de aproximativ 5 cm. Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul esteplin! Au fost cu totii de acord ca este plin! Apoi a luat o cutie cu pietricele si le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Desigur ca acestea s-au rostogolit printre pietrele mari si au umplut spatiile ramase libere. Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin! Au fost din nou de acord ca este plin! Si au ras. Apoi a luat o cutie cu nisip si l-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Desigur nisipul a umplut spatiul ramas liber. Acum, spuse profesorul, vreau sa recunoasteti ca aceasta este viata voastra. Pietrele mari sunt lucrurile importante: familia, partenerul,sanatatea si copiii vostrii, lucruri care, chiar daca totul este pierdut, si numai ele au ramas, viata voastra tot ar fi completa. Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza: slujba, casa si masina. Nisipul reprezinta lucrurile mici care completeaza restul. Daca puneti in borcan mai intai nisipul, nu mai ramane loc pentru pietrele mari si pentru pietricele. “

via mail

La fel se desfasoara si viata voastra, daca va consumati timpul si energia cu lucrurile mici, nu veti avea niciodata spatiu pentru lucrurile importante. Fiti atenti la lucrurile care sunt esentiale pentru fericirea voastra. Jucati-va cu copiii vostrii, faceti-va timp pentru controale medicale, duceti-va partenerul la dans. Va ramane mereu destul timp sa mergeti la servici, sa faceti curat in casa, sa dati o petrecere sau sa duceti gunoiul. Aveti grija de pietrele mari in primul rand, de lucrurile care intr-adevar conteaza. Stabiliti-va prioritatile, restul este doar nisip!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Nancy says:

    Salutare Dbro, Dat fiind faptul ca asulct emisiunea cu o zi intarziere pentru ca trebuie sa o descarc de pe site-ul vostru si ca saptamana trecuta nu am avut timp sa va scriu, iata propunerile mele pentru filme de dragoste: Buna seara, Irina, cu Stefan Iordache si Emil Hossu; este o drama de dragoste (daca pot spune asa); este drama vaporeanului roman din anii 80; incearca sa vezi filmul, este interesant de vazut mentalitatea acelor vremuri; al doilea, este un film nou, 2009: The time traveler’s wife; este super filmul, de fapt este tot o drama, dar scena finala cand alearga (aproape un minut) el sa ajuga la ea, si zici ca numai ajunge, te tine cu sufletul la gura; ideea filmului este interesanta, oricum, merita vazut.Pentru Craio,ai zis saptamana trecuta intro emisiune, miercuri sau joi, ca americanii sunt ipocriti: foarte adevarat!!!! Mare dreptate ai avut! Dar despre asta, poate mai vorbim, sau nu, cum vreti voi.Cam atat de data asta.A la prochaine, cum zice neamtu’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.