Socoteala curata, prietenie lunga.

Prietenia, ca orice altceva, este afectata de schimbare. Intrebarea este: cum continui o prietenie atunci cand viata te desparte de prieteni?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 15 Comments
 1. george says:

  “cum continui o prietenie atunci cand viata te desparte de prieteni?” – o continui cu cei alaturi de care te duce viata.

 2. Cris-Mary says:

  As spune cu greu , uneori cu mult greu mai ales cand nu ne facem timp de prieteni vechi… Daca prieteniile merita atunci insa trebuie sa facem orice efort..

 3. zdwub says:

  Daca prin desparte te referi la distanta mare…atunci iti spun din experienta ca al dracului de greu, dar daca chiar vrei sa o continui te straduiesti si reusestihappy

  • addicted says:

   Nu, nu ma refer la distanta, una din cele mai bune prietene e plecata si stiu cat e de greu dar mai usor decat o despartire… psihica si din diferite alte motive: lipsa timp, planuri diferite etc.

 4. Diana says:

  „Cum continui o prietenie atunci cand viata te desparte de prieteni?”
  O întrebare care îmi aduce aminte de atâtea…

  Ceea ce spun acum e doar ce am simțit eu din propria experiență, de om cu noroc să fie despărțit la un moment dat de toți prietenii (nu de viață, că nu ea ne face din astea, noi ne alegem fiecare căile)… Atunci când e vorba de prietenie în adevăratul sens al cuvântului, care vine cu iubirea prietenească, nu doar cu o afecțiune… eu spun că a continuat de la sine, poate fără nici un imbold mult timp. Bineînțeles, probabil nu merge asta la infinit… dar atunci când știi să îți păstrezi interesul, atunci când știi să asculți și să fii „acolo” chiar dacă asta se întâmplă rar…

  • addicted says:

   ” dar atunci când știi să îți păstrezi interesul, atunci când știi să asculți și să fii „acolo” chiar dacă asta se întâmplă rar… ” – pentru mine conteaza extrem de mult ca intr-o relatie, de orice natura ar fi, sa existe interes constant dar altii sunt de parere ca nu e necesar si mi-s deseori acuzata ca imi doresc aceasta “natie” de interes constant.

   • Diana says:

    Constant, mereu, pentru totdeauna… sunt cuvinte mari.
    De orice tip de relație ar fi vorba, în viață fiecăruia apar momente în care nu îți mai permiți poate să îți dai interesul față de tine, d-apoi de alții. Sunt momente în care oricât ai vrea, trebuie să îți concentrezi interesul în altă parte, în care nu poți să te împarți.
    Sunt momente și momente… dar relațiile interumane își clădesc temelia la greu, nu la bine. Oamenii cei de apreciat sunt cei care reușesc să înțeleagă, să aștepte să treacă acele momente, fără a pretinde interes, atenție, ci doar lăsând spațiul sau fiind acolo în tăcere sau dând totul de la ei fără să primească nimic o perioadă.

    • addicted says:

     Eu nu astept sa am parte de atentie in nimicuri si constant ci atunci cand realmente am nevoie si mi s-a intamplat sa ma trezesc singura desi cineva putea fi aproape dar sa zicem ca avea lucruri mai
     importante de facut. happy

 5. vienela says:

  Daca sunt prieteni adevarati,, distanta aproape ca nu conteaza, desi uneori te apuca dorul de a-i stii aproape.

  • addicted says:

   De multe ori nu e distanta de vina, de fapt.. nu e nimeni de vina si chiar si o adevarata prietenie in timp se poate stinge daca totul “comploteaza”impotriva ei.

 6. Anonymous says:

  …devenim atat de sofisticati inchestiuni atat de simple: prietenia adevarata nu poate fi sfaramata de nimeni si nimic.Fiind “adevarata cu adevarat” se va apara singura prin profunzimea ei……….care nu cunoaste limite de timp, spatiu,etc…..cred in prietenie si dincolo de dimensiunile spatiului real,dincolo de ceea ce vedem sau simtim.In fond, prietenia este un sentiment de apartenenta a sufletului la alte suflete cu care intra in disonanta……….o iubire speciala de care ajungem sa fim inconstient dependenti!!!!!!!!!!

  • addicted says:

   Eu incep sa fiu din ce in ce mai realista si constat ca o prietenie adevarata advarat nu exista. Nu poti fi cu nimeni pe aceeasi lungume de unda in tot si toate caci suntem diferiti. Va fi mereu cineva care isi va da mai mult interesul,care va fi mai des aproape dar si care va suferi mai mult cand celalalt nu e si nu ofera cat oferi!

 7. dezvoltare personala…

  […]Socoteala curata, prietenie lunga. | touchofadream.ro[…]…

Leave a Reply

Your email address will not be published.