De ce ni se zbate ochiul?

De mica tot auzeam de la ai mei ca daca ti se zbate ochiul ceva rau ti se va intampla si ca trebuie sa iti faci o cruce la ochiul ce se zbate!? Sa spunem ca atunci credeam, eram mica si naiva insa acum nu vad legatura dintre un muschi al ochiului ce are mici spasme si….. raul ce ti se poate intampla?

Stiu, la chinezi, se considera ca spasmele ochiului drept aduc noroc barbatilor si ghinion femeilor, pe cand la ochiul stang lucrurile stau invers. Ei mai tin seama si de partea ochioului care se zbate. Pleoapa superioara cica aduce noroc iar cea inferioara aduce ghinion!

Aberatii!!

Mie mi se zbate ochiul stang de mai bine de o saptamana si nu m-a izbit nici un noroc si nici un ghinion peste fata si e doar din cauza oboselii, a stresului si a lipsei somnului, „lipsuri” care se manifesta prin mici spasme care se traduc prin miscari involuntare in jurul ochiului. Cumva se aseamana cu, carceii care se pun la picioare!

Uite, si doctorii spun ca ” Fenomenul se numeşte miochimie, iar cauzele sunt din cele mai banale – lipsa de somn, stres, oboseală generală sau la nivelul ochilor, anxietate, exces de cofeină sau alţi excitanţi, deshidratare, deficienta anumitor minerale, droguri, alcool. Miochimia se mai declanşează dacă suferi de alergie sau există un alt factor care irită ochiul, de exemplu uscăciunea. ” Si poate trece astfel: ” În general, ochiul se linişteşte de la sine dacă te odihneşti sau dacă ai răbdare să fie eliminată din corp toată cofeina pe care ai consumat-o. Dacă nu se calmeaza singur poţi să încerci o compresă cu apă călduţă, care relaxează muşchii, sau lacrimi artificiale ca să elimini uscăciunea ochiului de pe lista cauzelor posibile.”

 Voi cat de departe mergeti cand vine vorba de superstitii?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
 1. Minnie spune:

  Daca ai trai într-o tara ca Olanda, ai uita de superstitii si alte alea! Aici daca începi despre asa ceva se uita la tine ca la alieni! laughing)

 2. Larisa spune:

  Eu o stiam doar pe aia cu daca ti se bate stangul ai ghinion si dreptul ai noroc laughing. Nici eu nu cred in atfel de lucruri…

 3. Ana Q. spune:

  La mine s-a nimerit mereu sa fie invers. Cand mi se zbate ochiul drept sa fie de „bine”. Sunt constienta ca sunt doar coincidente asa ca nu tin prea mult seama de ele.

 4. miha.ela spune:

  si pe mine ma amuza gandirile acestea, ca zau unii chiar daca nu au vreo explicatie cred in asta mai mult ca in orice happy
  asa si cu sughitul.. nu te pomeneste nimeni, ci este o reactie de la creier. mi se intampla foarte des cand mananc extrem de repede si uit sa mai respir apucandu-ma sughitul.

 5. NightOn spune:

  La cantitatea de cafea pe care o beau zilnic trebuia să mi se zbată ambii ochi fără oprire laughing În opinia mea, e vorba doar de lipsă de claciu și magneziu din corp. De fiecare dată când mi s-a mai întâmplat chestia asta, am luat calciu și magneziu și în 30 de minute n-am mai avut nimic.

  • addicted spune:

   Da, pai am scris ca una din cauza poate fi deficienta anumitor minerale, calciu magneziu, fier etc. La mine e stric din cauza oboselii si a lipsei somnului sau ma rog, a fost pentru ca am reusit intr-un final sa dorm ok si mi-am revenit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *