O zi obisnuita din viata unui moldovean

Sper sa nu-mi sara in cap dragii mei moldoveni si sa priveasca urmatorul, cam lungut, banc ca pe…. un banc !?

” Vine de la Antena 1 din Rominia,in Moldova,sa faca un reportaj cum isi petrece un taran moldovan o zi la sat. Il vad pe Mos Vasile,sil intreaba:

-Spune Mos Vasile,cum iti petreci matale o zi la tara.

-Pai cum sa nio petrec,fiul mosului, ma scol dimineata,beu un coditel de jin,baba face de crapat,mai bem cite un coditel de jin,ii mai trag babei vreo 2 pumni in cap,mai beu vreun coditel de jin,mai lucrez prin ograda mai beu un coditel de jin,mai aduc de mincare la vaci,mai beu un coditel de jin,mai fac si mai fac,mai beu un coditel de jin.Si pe la aniaza ma duc la cumatrineo Dunitru,carei peste drum.Mai bem si pe la dinsu vro 2-3 coditele si ne ducem la ginereso care lucreaza la fabrica de jinuri. Mai bem si pe acolo vreo 3 coditele si vin acasa bat cleampa,ca deghe ma tin pe chishioare.

-Bine Mos Vasile,dar ce-au sa creada rominii ceia,ca moldovenii is betivi toti,ca acolo is numai betivani?Zi si matale altceva.

Asta a fost proba,acuma insa in direct la radio.

-Spune Mos Vasile,cum iti petreci matale o zi la tara.

-Pai cum sa nio petrec,fiul mosului, ma scol dimineata,citesc o carte,baba face de crapat,mai citim cite o carte,ii mai trag babei vreo 2 pumni in cap,mai citesc o carte,mai lucrez prin ograda mai citesc o carte,mai aduc de mincare la vaci,mai citesc o carte,mai fac si mai fac,mai citesc o carte.Si pe la aniaza ma duc la cumatrineo Dunitru,carei peste drum.Mai citim si pe la dinsu vro 2 carti si ne ducem la ginereso care lucreaza la biblioteca. Mai citim si pe acolo vreo 2-3 carti,si vin acasa,doba de carte ; „

Acum revenind la chestii serioase, e adevarat – moldovenilor le place sa petreaca, sa bea, sa se simta bine si da multi dintre ei o iau pe aratura zi de zi. DAR nu DOAR in Moldova!!!!

Sunt absolut disperata de exagerarile unora si mai ales de catalogarea TUTUROR moldovenilor ca fiind betivi si batausi. PESTE TOT in tara asta, orice regiune are „leprele”ei, nu doar in partea moldovei sunt pentru ca daca e sa exagerez ma arunc si eu spunand ca in Bucuresti sunt drogatii si criminalii de pe lume.

Sa incetam cu rautacisme din astea si exagerari tampite!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Minnie spune:

    Eu ma abtin de la comentarii, dar tare e aproape de adevar bancu acesta! Oops, tot am zis ceva! kiss

  2. Larisa spune:

    laughing) foarte tare!
    Mie nu-mi place sa generalizez de obicei, pana la urma tine de om, nu de regiune sau tara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *