Obicei prost numit si Complexul lui Adam

Prostul obicei de a da vina pe altcineva pentru raul care ni se intampla zi de zi are un nume; se numeste complexul lui Adam. De ce se numeste asa? Pentru ca reflexul vine de la primul om, care dupa prima greseala, aceea de a mânca din fructul interzis a dat vina pe Eva cand a fost luat la intrebari de Dumnezeu. Automat nu si-a recunoscut vina!

Inca de atunci, noi oamenii avem stupida manie de a pune in carca altcuiva, de a arunca vina in cealalta tabara si responsabilitatea pentru ceea ce ni se intampla mai putin placut în viata. Adevarat, nu? Ar fi cazul sa o recunoastem, TOTI am facut asta la un moment dat sau inca o facem.

Revenind, se povesteste ca intr-o firma, atunci cand angajatii s-au intors la lucru dupa pauza de masa au gasit cu totii un e-mail cu următorul mesaj:

“Astazi, colegul tau care te-a împiedicat de atata timp să progresezi a murit. Daca vrei sa-ti iei ramas bun vino in sala de conferinte.”

Oamenii intrau unul cate unul in sala in care pe masa statea un cosciug. Fiecare se apropia sa-l vada pe cel care le pusese beţe in roate, cu sentimente amestecate: tristete, curiozitate si o oarece satisfactie pentru ca s-a dus. In cosciug nu era insa un om, ci o oglinda. Fiecare se vedea pe sine!

Era lectia pentru niste oameni ce sufereau de complexul lui Adam.

foto


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 13 Comments
 1. Cris-Mary says:

  big grin Foarte faina povestire! Si da.. cred ca toti suferim de acest complex! pana la urma a fost vina lui Adam laughing

 2. Minnie says:

  Ai mai, cum o dai tot Adam este de vina! happy

 3. javra says:

  Drăguţă poveste!
  Weekend plăcut!

 4. vienela says:

  Dureroasa lectie pentru bietii angajati. Dar eu nu recunosc nimic. Ceilalti sunt de vina. laughing

 5. macanta says:

  laughing daca am recunoaste !! da’ totusi,ceilalti sunt de vina laughing

 6. miha.ela says:

  de la el a pornit la el sa se intoarca laughing

Leave a Reply

Your email address will not be published.