Comunicam diferit, traim totul diferit

Comunicam diferit, traim totul diferit – ceva ce ar trebui atat femeile cat si barbatii sa inteleaga si sa ACCEPTE.

Totul este diferit! Majoritatea barbatilior sunt stimulati din punct de vedere vizual dar femeile au nevoie sa fie stimulate printr-un “complex de senzatii“. Stim cu totii ca noi femeile preferam romanitismul, ne plac melodiile lente, filmele romantice si ne creem propriile povesti de dragoste si momente romantice dorite.

Si atunci cand vine vorba de comunicare totul e diferit. Femeile prefera comunicarea fata in fata, vor sa-si priveasca iubitul in ochi si sa caute in acestia sentimente de afectiune. Au intradevar prostul obicei de a analiza fiecare gest  si le place sa caute intelesuri ascunse ale manifestarilor starilor de fericire sau de tristete pe care le exprima prin intermediul limbajului corporal. Barbatii insa vor sa rezolve probleme alaturi de noi si functioneaza pe un principiul sanatos, ”  daca o problema isi gaseste rezolvarea, de ce sa mai impartim firul in patru si de ce o mai intoarcem pe toate partile?  ”

Barbatii in ORICE joc sunt competitivi, fie ca este vorba de fotbal, bowling, tenis s.a ei iau totul in serios, se implica si complica in timp ce femeile sunt mai relaxate, iau jocul ca pe… well, ca pe un JOC ( exact ce e! ) si cauta sa se simta bine. Aceasta atitudine este confundata de barbati cu “miserupismul ” si lipsa de implicare dar e gresit si exagerat! Asta ii enerveaza pe barbati tocmai pentru ca nu inteleg ca suntem diferiti!

” Aceste diferente de gen in ceea ce priveste socializarea si comunicarea cu ceilalti, pot duce catre neintelegeri destul de serioase in cuplu, mai ales cand cei doi nu pot accepta ca pur si simplu, barbatii si femeile au asteptari si placeri diverse ” spune  Julie Elledge, doctor in psihologie si autoarea cartii Lovers Exploration Guide, Developing an Intimate-Erotic Connection.

Da, comunicam diferit si traim totul diferit insa putem sa acceptam si sa luam fiecare din experientele celuilalt, fie ca e vorba de chestii “tipic masculine” sau “tipic feminine”. Nu avem nevoie decat de un strop de empatie si intelegere.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
 1. javra says:

  De acord cu tine, dar în cele din urmă, femeile şi bărbaţii nu sunt foarte diferiţi.
  Şi femeia, şi bărbatul vor să iubească şi să fie iubiţi. Acesta e punctul de plecare pentru orice analiză.

 2. Anonymous says:

  Cred ca astea le vom invata greu. happy

 3. Răbdare și înțelegere, și mai puțin dramatism.

 4. B.D. says:

  E bine că suntem diferiți. Ne-am plictisi dacă am fi la fel. Cheia comunicării e dragostea, zic eu. happy

 5. Paula si atat . says:

  Da, exista mari diferente intre sexe, insa trebuie sa ajungem la un numitor comun pt a comunica in armonie….

Leave a Reply

Your email address will not be published.