Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par a fi!

 Doi îngeri calatori s-au oprit sa-si petreaca noaptea în casa unei familii înstarite. Familia a fost rea si a refuzat sa-i lase pe îngeri sa înnopteze în camera de oaspeti. În schimb, le-a oferit o camaruta în subsol. În timp ce îsi faceau paturile, îngerul cel batrân a vazut o gaura în perete si a reparat-o imediat. Când îngerul cel tânar l-a întrebat de ce, celalalt înger i-a raspuns: ” Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi “.

În noaptea urmatoare îngerii au ajuns sa se odihneasca în casa unui om foarte sarac, dar foarte ospitalier, taran ce locuia împreuna cu sotia lui. Dupa ce au împartit cu ei putina mâncare ce o aveau, i-au lasat pe îngeri sa doarma în patul lor, unde se puteau odihni în voie. Când s-au trezit a doua zi, îngerii i-au gasit pe taran si pe sotia lui plângând. Singura lor vaca al carei lapte era unicul lor venit, murise pe câmp.

Îngerul cel tânar s-a înfuriat si l-a intrebat pe cel batrân, cum se poate întampla un asemenea lucru?
” Primul om avea tot… si totusi l-ai ajutat “, a spus el.
” A doua familie avea atât de putin, dar era în stare sa imparta totul, si tu i-ai lasat vaca sa moara “.
Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi “, i-a raspuns îngerul cel batrân.
“Când am stat în subsol am observat ca în gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stapânul era orbit de lacomie si era incapabil sa-si împarta bogatia cu altcineva, am astupat zidul ca sa nu o mai gaseasca. Noaptea trecuta când am dormit în patul familiei de tarani, îngerul mortii a venit dupa sotia lui. I-am dat în schimb vaca. Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi.

Uneori chiar asa se intampla când lucrurile nu se desfasoara asa cum ar trebui.”

via mail


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 14 Comments
 1. Mary says:

  Imi plac povestile astea sa mai pui ca poate invatam ceva happy

 2. creve says:

  O mai auzisem mai demult dar o uitasem. Foarte faină și să știi că dacă am putea vedea lumea ascunsă de lângă noi, ne-am îngrozii dacă am vedea armatele de îngeri buni și răi din jurul nostru.

 3. Da, nu se ştie când un lucru rău este de fapt o binecuvântare şi invers.

 4. fzones says:

  O adevarata lectie de viata. Sunt povesti din care avem ce invata.

 5. Anonymous says:

  Prea frumos. happy

 6. Această poveste îmi aminteşte de ceva similar. Se spune că animalele de casă preiau bolile oamenilor, doar la asta m-am gândit când căţeluşa noastră a murit de cancer. Şi atunci când căţelul surorii mele a murit de afecţiuni la inimă.

 7. OptimizarePlus says:

  Interesanta povestioara

 8. Andera Y says:

  Imi plac povestile cu morala. Daca am reusi cu totii sa invatam ceva din ele, lumea ar fi cu totul altfel. happy

Leave a Reply

Your email address will not be published.