“Viermi” ai urechii

Viermi ai urechii. Cati dintre voi ati stiut din prima la ce ma refer?

Daca nu ati stiut aflati ca ma gandeam la acele melodii tampite care iti raman in minte si pe care le fredonezi ” in prostie “. Melodie gen ” apa apa apa ” , ” mi-e sete de tine…. ”

In fine, viermi ai urechii le zic eu dar si “specialistii” care ne dau un sfat atunci cand ni se prinde de ureche si de creier o melodie: “

“Jocurile de cuvinte sau cititul unei carti bune sunt indicate celor care vor sa scape de viermii din ureche (piesele agasante)”, spune dr. Ira Hyman de la Universitatea Western din Washington.

Eu am avut prilejul de a incerca aceasta chestie acum doua seri cand din cap nu-mi mai iesea ” Single ladys ” – Beyonce. Efectiv, intr-un mod agasant, melodia nu-mi iesea din cap, orice as fi facut ma trezeam cantand refrenul toata ziua buna ziua! Bun, m-am pus cu burta pe carte, pentru ca si asa imi era dor si daca tot am prins si o “fereastra” si m-am apucat de citit. Da, am scapat! Mi-a zburat mintea in arena din Jocurile Foamei si terminata a fost Beyonce!  Deci cititul este antidotul perfect atunci cand viermii urechii ma ataca.

Voi cum scapati de o melodie ce va rasuna in cap?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 12 Comments
 1. javra says:

  Nu încerc niciodată să scap de o melodie care mă bântuie.
  O las în pace, să-şi facă de cap în… capul meu, şi îi vin de cap.
  Ţi-a plăcut cum am ocolit repetiţiile? Premiera o să fie grozavă…

 2. symplu says:

  Servesc o manea, aia sigur n-am s-o fredonez in veci!

 3. Catalin says:

  Ba mie mi-a ramas o manea in cap aproape o zi intreaga (bonus la o spalatorie auto)! Nu am retinut versurile, dar am retinut linia melodica. Mi-am socat familia cand m-a auzit ce fredonam fara sa-mi dau seama! happy Dar sa stiti ca de obicei ne raman in cap doar melodiile idioate. Pe anu asta cel mai tare m-a obsedat “stinge lumina”

  • addicted says:

   Da, asa e. Melodiile tampe` sunt cele care se prind de creier si stau acolo, in nici un caz o melodie faina. Ce creier avem si noi….
   Stinge lumina, adu benzina…. Varianta asta e tare! laughing

 4. Loryloo says:

  Eu una trebuie neaparat sa ascult alte melodii dupa, ca sa imi ramana alta in cap! big grin
  Pun special radio sau deschid winampul, ceva trebuie facut. Zilele trecute imi ramasese in minte Amo… si vad cat ma dispera “piesa” asta!!

 5. Andera Y says:

  Hmm.. Nu stiam ca cititul este o metoda de a scapa de “viermii” respectivi. big grin Problema e ca nu cred ca ar merge in cazul meu. N-as putea sa ma concentrez si m-as trezi ca stau cu cartea in mana si mormaind tot melodia blocata in capu’ meu. laughing Cand am chestii de genu’, n-am ce face. Cedez. Pun melodia pe repeat si o las asa pana ma satur. big grin

 6. vienela says:

  Si daca scap de melodie si imi ramane in cap vreun citat din carte, ce trebuie sa fac pentru a scapa? laughing

Leave a Reply

Your email address will not be published.