112 si apelurile nejustificate

De ce-ai suna la 112 nejustificat? De ce sa suni doar pentru a face o gluma macabra? De ce sa suni pentru a spune ca e frig afara sau pentru ca iti plange copilul sau ca vrei sa ti se faca legatura sa vorbesti cu Victor Ponta?  Astfel de glumite nu le fac doar pustanii cum tindem sa credem ci si adultii de la care, vorba aia, ai niste asteptari….

Oare chiar ai nevoie de multa minte pentru a te gandi ca in timp ce tu faci aceste apeluri tampite pe linia de asteptare poate fi cineva care chiar are nevoie de ajutor si pentru care cateva secunde pot face diferenta dintre viata si moarte!?? Cineva care poate fi mama ta, tatal tau, fiul tau !?

E tampit pentru ca unii ajung sa cheme la domiciul echipajele de urgenta si ajung sa se deplaseze la evenimente de fapt inexistente, timp in care cineva chiar poate are nevoie de ajutor.

Din fericire, deputatul Tudor Ciuhodaru a inaintat un propunere de lege prin care sa fie pedepsiti cei care suna nejustificat la 112. La prima greseala, ei vor fi amendati cu 2.000 de lei. si ,in plus, vor fi nevoiti sa munceasca 300 de ore in folosul comunitatii. Poate cand isi vor folosi timpul strangand gunoaiele altora din parcuri si multe altele se vor potoli si daca nu, vor sta dupa gratii intre 6 si 12 luni.

 Proiectul de lege se afla la Camera Deputatilor si va fi votat saptamana viitoare. Sper sa fie luat in seama, macar asta!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 12 Comments
 1. Alexandra spune:

  Sper să se aprobe proiectul. Şi prostia asta trebuie să se pedepsească cumva… tre’ să ai ceva neuroni atrofiaţi ca să faci aşa ceva…

  • addicted spune:

   Nu voi intelege niciodata glumele astea… Oare chiar atat de indiferenti sunt unii?Oare chiar nu se gandesc ca in momentul in care ei rad pe seama glumelor altii isi dau ultima suflare?
   Oameni tampiti.

 2. fzones spune:

  Sper sa se aprobe acest proiect. Cu totii platim impozite, teoretic acesti glumeti ne cheltuiesc banii

 3. Alexandra Ali spune:

  Bun! Mai nou, pe Facebook circulă o imagine cu următoarea descriere: SUSTIN PROIECTUL DE LEGEtongueuscarie pentru persoanele care dau apeluri false la serviciul de urgenta 112.
  70 la suta dintre apelurile sunt nejustificate. Intr-o singura zi, operatorii primesc in jur de 34.000 de apeluri false. Pedeapsa cu inchisoarea pentru o astfel de infractiune ar fi intre 6 luni si 3 ani.

  Chiar sunt de acord cu el (proiectul), cu amenda și orele in folosul comunitatii …. doar ca eu as pune chiar mai multe pentru astfel de glume care pot costa vietile altor oameni.

  • addicted spune:

   Se intoarce roata si cei care fac astfel de glume vor avea parte de acelasi lucru…. Sa speram ca va fi aprobat proiectul si poate daca vor fi pusi la munca grava fara bani sau daca vor face puscari… se vor potoli.

 4. Yamasha spune:

  de cele mai multe ori sunt copii, nu prea au discernamant si..in cazurile astea platesc parintii…cam nasol sad

 5. vienela spune:

  Cand eram copil, in fata blocului a aparut un telefon public. Toata ziua ne jucam la el. Chemam salvarea, pompierii, politia… Copii tampiti! Probabil la fel sunt si cei din ziua de astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *