Alaturi de oamenii buni

Cum putem fi realmente alaturi de oamenii buni din viata noastra, de cei pe care ii numim ” cei mai buni prieteni”?

Daca cel care la nevoie iti e aproape trece printr-o perioada urata si nu stii ce sa faci, ce sa spui sau cum sa te comporti, nu te framata prea tare si nu te panica, nu trebuie decat sa FII ACOLO, asta e important, sa te vada aproape! Cel putin pentru mine asta e cea mai importanta ” faza „.

Daca e o problema care tie ti se pare absurda, nu fi agresiv in replici, nu ii spune ca exagereaza pentru ca suntem diferiti si reactionam diferit. Pe fiecare din noi ne ating intr-un mod diferit problemele! Gandeste-te ca ce pe tine nu te deranjeaza pe altul il poate deranja sau chiar durea si asta nu inseamna ca trebuie sa ii spui exasperat ca e absurd.

Asculta si nu fi partinitor, fii impartial, cand se vor clarifica lucrurile daca sunt si alte persoane implicate, nu vrei sa fii pus tu intr-o postura aiurea. Invita persoana respectiva in oras, scoate-o din mediul care ii provoaca mai multa suferita si fa diferenta dintre suparare si nevoia de atentie. Fii respectuos si MAI ALES nu indrepta discutia spre tine, nu schimba subiectul cand vorbeste despre ce i se intampla, nu esti tu „vedeta”!

Voi cum va comportati atunci cand cel mai bun prieten/cea mai buna prietena trece printr-un deces, o despartire sau o altfel de problema? 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 14 Comments
 1. Alexandra Ali spune:

  Cel mai important, cum ai zis si tu, e sa fii acolo: sprijin fizic, moral si poate chiar material …. cine stie? Eu am trecut printr-un deces in familie, iar prietenii au stiu ce sa faca pentru a ma ajuta sa trec peste. Asta incerc sa fac si eu.

  • addicted spune:

   Da, daca persoana in cauza are si nevoie de bani si iti permiti e bine sa o ajuti si astfel.
   Daca prietenii tai au stiut cum sa se comporte inseamna ca te cunosc indeajuns de bine.

 2. ella spune:

  Incerc sa-i fiu alaturi,,, Cred ca asta e cel mai important
  Sunt intr-adevar momente, cand nici un cuvant din lume nu poate sa exprime ce simti…

 3. javra spune:

  Ei da, am făcut ce cred că trebuie făcut. Cam ce ai fi făcut şi tu, dar încercam să aflu mai multe amănunte, fiindcă ştiam că dacă vorbeşte, există şanse să-şi descarce durerea.

 4. Alexandra spune:

  De fiecare dată când un prieten trece printr-o perioadă depresivă îi sunt alături. Indiferent dacă eu cred sau nu că problema sa este de fapt o chestie minoră, tot îi ofer un umăr de sprijin.

 5. symplu spune:

  S-a intamplat chiar ieri.
  Inainte de Anul Nou, am rupt legatura cu cel mai bun prieten al meu, el din motivele lui, eu din ale mele. Oricum, greseala noastra a fost ca nu am discutat unul cu altul. Am simtit ca e mai simplu sa nu mai avem nici o legatura. Sambata, acum, am aflat ca unchiul sau a murit, si ca duminica il va ingropa.

  Desi de mai bine de 4 luni nu am mai schimbat nici un cuvant cu prietenul meu, am simtit nevoia sa fiu acolo. Am stat mai departe de restul, dar m-am simtit bine ca am fost acolo. Nu stiu daca a contat sau nu pentru el, dar eu mi-am luat o pietricica de pe inimia.

  Totusi, m-a sunat sa-mi multumeasca si asta a facut mai mult decat orice!

  • addicted spune:

   In astfel de momente iti dai seama cine ti-a fost intradevar prieten sau cine inca iti este. Nu mai conteaza ce ti-a facut x-ulescu sau ce i-ai facut tu lui, conteaza doar ca esti acolo pentru ca iti pasa.

 6. Anonim spune:

  E de ajuns sa fii acolo eu as fi vrut sa fie cineva acolo………………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *