Pe cine inselam?

Cu mult timp in urma, a trait un om tare bun. Intr-o zi, l-a chemat la el pe un taran si i-a spus:
– Uite, omule, fiindca stiu ca familia ta o duce destul de greu, vreau sa te ajut. Iti dau de munca si te platesc foarte bine. Vrei sa lucrezi pentru mine?
– Sigur! – a raspuns taranul bucuros – ce trebuie sa fac ?
– Sa-mi construiesti o casa, la marginea padurii.
Taranul a plecat bucuros si, chiar din acea zi, s-a apucat de treaba. Omul bun ii dadea bani pentru tot ce trebuia sa cumpere. Insa taranul ce si-a spus ? „E, si asa nu ma vede, ce-ar fi sa-l insel?!”
Si, in loc sa faca totul asa cum ar fi trebuit, a inceput sa cumpere lucruri ieftine si proaste si sa cheltuiasca banii ce ii ramaneau. Cand a terminat, casa arata tare frumos pe dinafara, dar taranul stia ca n-o facuse bine si ca, destul de repede, ea se va strica.
Cand i-a aratat casa omului bun, acesta i-a spus:
– Fiindca stiu ca tu si familia ta locuiti intr-o cocioaba mica, iti fac cadou aceasta casa. De-aia te-am lasat pe tine sa o construiesti si ti-am spus acum, la sfarsit, tocmai pentru ca bucuria voastra sa fie mai mare.

Acum si-a dat seama taranul de greseala sa. A vrut sa-l insele pe altul si, de fapt, singur s-a inselat. Daca ar fi fost cinstit si si-ar fi vazut de treaba, si-ar fi facut un bine lui si familiei sale. Acum, insa, parerile de rau nu mai puteau indrepta nimic.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Mihaela Curea spune:

    Interesantă poveste! Așa e , oamenii trebuie să învețe să facă lucrurile bine, atât pentru ei cât și pentru alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *