Pe cine inselam?

Cu mult timp in urma, a trait un om tare bun. Intr-o zi, l-a chemat la el pe un taran si i-a spus:
– Uite, omule, fiindca stiu ca familia ta o duce destul de greu, vreau sa te ajut. Iti dau de munca si te platesc foarte bine. Vrei sa lucrezi pentru mine?
– Sigur! – a raspuns taranul bucuros – ce trebuie sa fac ?
– Sa-mi construiesti o casa, la marginea padurii.
Taranul a plecat bucuros si, chiar din acea zi, s-a apucat de treaba. Omul bun ii dadea bani pentru tot ce trebuia sa cumpere. Insa taranul ce si-a spus ? “E, si asa nu ma vede, ce-ar fi sa-l insel?!”
Si, in loc sa faca totul asa cum ar fi trebuit, a inceput sa cumpere lucruri ieftine si proaste si sa cheltuiasca banii ce ii ramaneau. Cand a terminat, casa arata tare frumos pe dinafara, dar taranul stia ca n-o facuse bine si ca, destul de repede, ea se va strica.
Cand i-a aratat casa omului bun, acesta i-a spus:
– Fiindca stiu ca tu si familia ta locuiti intr-o cocioaba mica, iti fac cadou aceasta casa. De-aia te-am lasat pe tine sa o construiesti si ti-am spus acum, la sfarsit, tocmai pentru ca bucuria voastra sa fie mai mare.

Acum si-a dat seama taranul de greseala sa. A vrut sa-l insele pe altul si, de fapt, singur s-a inselat. Daca ar fi fost cinstit si si-ar fi vazut de treaba, si-ar fi facut un bine lui si familiei sale. Acum, insa, parerile de rau nu mai puteau indrepta nimic.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Interesantă poveste! Așa e , oamenii trebuie să învețe să facă lucrurile bine, atât pentru ei cât și pentru alții.

Leave a Reply

Your email address will not be published.