Obsesia pentru dulce

 Aflu de curand ca al nostru (bine format sau nu) creier este programat sa nu reziste unei tentatii dulci atunci cand exista senzatia de foame. Pe scurt, creierul uman are o mica “obsesie” pentru dulciuri!

Chipurile, s-au facut niste studii  la care au participat mai multi voluntari flamanzi si carora li s-au prezentat poze cu gogoasa si o…. surubelnita. Ghici ce s-a intamplat la vederea gogosii? Well… creierul participantilor s-a activat extrem de mult, ajungand la surmenare.

De ce? Pentru ca două zone distincte din creier s-au activat la vederea poze, intai creierul limbic – parte a creierul care este capabila sa detecteze lucrul semnificativ din punct de vedere motivational. Dupa creierul limbic, se activeaza reteaua atentiei spatiale, care se concentreaza pe ceea ce este mai important din imagine, in acest caz…. gogoasa!

“Există în creier un sistem complex care ajută la direcţionarea atenţiei asupra unor lucruri din mediul înconjurător relevante pentru nevoile personale, de exemplu, alimentele, în situaţia în care persoanei respective îi este foame” – se specifica in studiu.

Eh, am mai aflat ceva nou astazi!

Voi cum stati cu pofta pentru dulce? Cand cineva se atinge de dulcele vostru reactionati asa? laughing


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
  1. Larisa says:

    Uite ca cu pofta de dulce stau bine! In sensul ca nu prea poftesc niciodata la dulce. Mai degraba la sarat big grin.

  2. Anonymous says:

    Nu stiu cum sa rezist dulciulor!!!! crying(

  3. Creve says:

    Eu nu o pot stăpânii laughing Uite, spre exemplu acum mi-e foame și când ai spus de gogoașa aia eu deja mi-am imaginat-o și mor de poftă laughing Fi-ți-ar postarea să-ți fie laughing

Leave a Reply

Your email address will not be published.