Tigarile electronice ar putea fi interzise in tarile europene

 Acum cateva zile presa din Italia a anuntat ca o echipa de oameni de stiinta a analizat mai multe lichide pentru tigarile electronice si a ajuns la o concluzia ca acestea contin metale grele precum plumb, arsenic si crom.

Medicii au descoperit ca lichidul din rezerve contine subsante nocive, dar si metale grele, inhalarea acestora ducand rapid la cancer de plamani, tiroida si laringe. Acum, dupa ce Marea Britanie si Franta au impus restrictii privind utilizarea tigarilor electronice iata ca si Italia se pregateste sa ia masuri.

Mai mult decat atat, cercetatorii vor propune un proiect care sa interzica total vanzarea si utilizarea tigarilor electronice in toate tarile UE. Aceasta initiativa va fi pusa la punct pana la finalul acestei luni!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 12 Comments
 1. Ana spune:

  Mai rau fac decat bine. oh go on sa le interzica!

 2. Razvan spune:

  De ce nu interzic si tigarile?

 3. Anonim spune:

  Interzise?De ce cand un tratament pt.cancer la plamani costa 1000 euro/luna? happy

 4. Diana spune:

  Si astea sunt mai rele decat tigarile pentru ca…??? Adica in continuare oamenii baga niste chimicale in ele… brusc a devenit rau laughing
  Mi se pare inutil sa interzici efectiv ceva, ca fiecare isi ingrijeste organismul cum crede de cuviinta (sau nu).

  Poti sa interzici in produse anumite concentratii daunatoare de plumb, arsenic si crom in produsele de consum, iar asta mi se pare cea mai naturala decizie. Pentru ca poate se pot face tigari electronice mai putin periculoase.

  Deci eu spun un tratament clar pentru fumat. Am avut ghinionul sa am in spital la ORL, la terapie intensiva, o persoana apropiata, cu alt gen de probleme. Dupa ce vezi acolo toti fumatorii operati de cancer de gat (din aia cu sintetizator de voce in gat, de vorbesc metalic) sau de cancer de limba/gura (care efectiv au fata mutilata), nu iti mai trebuie nimic.

  • addicted spune:

   Oamenii credeau ca sunt feriti de orice boala daca trec la tigarile electronice neavand habar de ceea ce am scris si eu.
   Suntem liber arbitru tocmai de aceea e bine sa stim ce consumam, indiferent despre ce este vorba, dar la fel ca si tine nu cred ca ar trebui interzise ci lasat totul la latitudinea omului

 5. Dan spune:

  Ce nu scrie in studiul asta este ca nivel acestor asa-zise metale grele este similar cu cel din plasturii si guma cu nicotina. Din cate stiu nu exista studii care sa ateste ca acestea ar cauza cancer, cum nu exista nici studii viabile care sa ateste ca tigara electronica ar cauza cancer.

 6. Creve spune:

  Chiar zilele astea îi căutam mamei să văd ce se spune despre ele și găsisem că în Australia și Canada dar și în mai multe țări mai mici deja sunt interzise. Și în Anglia vor fi cât de curând interzise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *