Caracal – orasul minune

Orasul Caracal este supranumit “Orasul-minune” sau “Orasul celor 7 minuni”, pentru ca aici se spune ca s-a rasturnat carul cu prosti, cauza din care aici se intâmpla tot felul de minuni.
1. Prima “minune” este aceea cu macaraua. Se spune ca in Caracal s-a construit un bloc in forma de dreptunghi. S-a construit prima latura, apoi a doua, a treia, in fine, a patra, pentru ca atunci când lucratorii au vrut sa isi ia utilajele si sa plece, au constatat ca macaraua era inchisa intre cele 4 laturi ale blocului si nu mai putea fi scoasa de acolo!

2. A doua “minune” consta in ridicarea unei statui. Nu o imitatie a Colosului din Rhodos, ci o statuie cu un soldat cu pusca in mâna plecând la atac. Dupa ridicarea statuii, s-a construit si Casa Armatei, dupa care s-a constatat ca soldatul avea pusca indreptata exact catre Casa Armatei. Statuia poate fi admirata si astazi in parcul central al orasului, insa i-a fost schimbata directia si nu mai este indreptata catre Casa Armatei.
3. A treia “minune” are ca subiect o capra. Se spune ca un om care avea o capra de funie a avut niste necesitati fiziologice. Cum nu putea sa se duca in tufis având capra dupa el, omul a legat-o pe aceasta de un lemn, apoi s-a dus intre ierburi sa-si faca nevoile. Când s-a intors, a gasit capra spânzurata. Omul legase capra de o bariera lasata pentru venirea unui tren, trenul a trecut, bariera s-a ridicat si a spânzurat capra.
4. A patra “minune” se leaga de pretul biletului in transportul local. Se spune ca biletul de autobuz din gara si pâna in centrul orasului era 1,25 lei, iar cel din centrul orasului pâna in gara 1,50 lei.
5. A cincea afirma ca s-a furat poarta de la sectia de politie si ca la un moment dat a luat foc chiar unitatea de pompieri.
6. A sasea “minune” situeaza inchisoarea din oras pe strada Libertatii si cimitirul pe str. Invierii.
7. In fine, a 7-a “minune” spune ca in Caracal era un singur liceu, care se numea “Liceul nr.2″.
via mail

Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
 1. Andrei spune:

  a 3 a minune. rolling on the floor)))))

 2. ana spune:

  Am rad bine rolling on the floor)))

 3. Daniel spune:

  Nu este liceu este scoala si da este scoala nr 2 happy (de fapt , era)

 4. Vasilica de Bucuresti spune:

  Cat de prostii sunt unii sa creada tot ce ai scris tu acolo? La a 5 minune ne-ai spus 2 care din ele este? Asa de prost esti incat nici nu stii unde este caracal pe harta si mai scrii si niste aberatii. L a 6 minune iar ne minti , ai trecut acolo 2 minuni , cat de prost poti sa fii sa faci articole de kka…. Mai bine te documentai inainte sa scrii , sau mai bine treceai prin caracal sa aflii care este adevarul in loc sa scrii prostii

  • addicted spune:

   Vasilica, intai incearca sa inveti sa faci deosebirea dintre o chestie serioasa si un PAMFLET si apoi discutam.
   Si mai fa niste meditatii la Limba Romana sa inveti cand se scrie cu doi de „I” si cu unul.

 5. Vasilica de Bucuresti spune:

  Eu sunt mai de la tara, in centru, in Bucuresti… ca nu stiu sa scriu nu e nimica grav….altii nici sa citeasca nu stiu, altii nici sa dea drumul la calculator nu stiu … (sa iti vada pagina). Dar e bine ca stiu sa citesc cat de cat, mai pe litere dar oricum e important ca ti-am citit articolul si am vazut ca defapt habar nu ai unde este caracal pe harta si ai postat aiurea fara sa te documentezii. Daca scriai adevarul nu ma suparam, dar cand vad aberatii de genul (minunile 5-6…o minune , nu este compusa din 2 minuni) parca nu imi vine sa mai intru si la alte articole de pe pagina ta. E adevarat, Caracal este orasul celor 7 minuni , dar tot ce ai postat tu sunt aberatii scoase de pe internet… De ce nu ai postat cele 7 minuni, dar cele originale …(pentru ca nu le stii). Daca nu stii care sunt , pot sa iti spun eu care sunt, dar sa modifici articolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *