Majoritatea dintre noi atunci cand plecam prin tari straine ne aventuram sa incercam diferite feluri de mancare. Daca unele, pentru localnici sunt adevarate delicii, pentru turisti pot pot fi dezgustatoare!
In China, Coreea, Australia, Thailanda se gasesc ceva mai stranii feluri de mancare si de acolo a venit si o ruda de a mea cu, cateva impresii.
Fara sa stie, a primit pe masa ceva ce pareau a fi…. taietei? De fapt erau niste witchetty grub adica larve prajite, o specialitate a australielor. Cand sunt crude, aceste larve se pare ca au gust de migdale, iar cand sunt prajite, au gustul puiului facut la rotisor!
Deasemenea, persoana in cauza a gustat si guilinggao ceea ce este unul dintre cele mai apreciate deserturi din bucataria asiatica. Ce e guinliaggo? Este un jeleu din carapace de testoasa ce este servit in combinatie cu mai multe plante medicinale.
Mie mi s-a intors stomacul numai cat mi s-a povestit de ele si in mod cert nu m-as fi aventurat sa le servesc!
Voi cand calatoriti incercati diferite feluri de mancare neobisnuite?
Sincer eu as incerca…daca oamenii mananca si sunt comestibile pentru altii, de ce n-ar fi si pentru noi!
E ideea de obisnuinta mai mult. Daca si noi am fi obisnuiti cu anumite feluri de mancare nu le-am mai considera dezgustatoare! Eu am mancat picioare de broasca, fara sa stiu, si mi-au placut… Dupa ce am aflat ce am mancat, am mai cerut.
eu n-as manca scarbosenii destea chiar dc sunt delicatese
Sa batem palma!
Mie chiar imi place sa incerc noi feluri de mancare si nu ratez niciodata asemenea momente. Nu stiu daca as manca larv de ceva, dar ma simt atrasa de stranietatea anumitor feluri.
Parca mi te si vad mega incantata de ceva straniu. „mniam mniam, incearca si tu”
Vai, nici eu n-as incerca asa ceva. Nu prea mananc ceva fara sa stiu exact ce este.
Nici eu nu ma aventurez. Si chiar de stiu daca nu arata si bine, nu gust.