Tot ceea ce faci tu CONTEAZA!

 Nu de putine ori ne confruntam cu gandul : ” Tot ceea ce fac eu pentru lume, pentru cei din jur e in zadar si nu conteaza ” sau cu: ” Degeaba ma chinui sa fac eu lumea mai buna daca ma lupt singur… “! Nu este adevarat, tot ceea ce faci tu CONTEAZA. Si daca nu crezi asta, citeste urmatoarea povestioara cu talc:

“ Un prieten de-al meu se plimba pe o plaja pustie pe la apusul soarelui. In timp ce se plimba, vazu in departare un alt barbat. Pe masura ce se apropie de el,observa ca localnicul se tot apleca,ridica ceva de jos si arunca in apa.Din cand in cand,tot arunca ceva in ocean.
Ajungand tot mai aproape de el,prietenul nostru observa ca barbatul culegea de pe jos stele de mare aruncate de valuri pe tarm si le arunca inapoi in apa, una cate cate.
Prietenul nostru era contrariat. Se daduse mai aproape de omul respectiv,si spuse, “”Buna seara prietene. Ma intrebam ce tot faci.”
Acesta raspunse:

“Arunc aceste stele de mare inapoi in apa.Vezi tu, acum este reflux si toate stelele astea au fost aruncate la mal. Daca nu le arunc inapoi, vor muri cu toatele”
“Inteleg”, raspunse prietenul nostru : “Dar trebuie sa fie mii de stele de mare pe toata plaja.Nu poti sa le aduni pe toate. Sunt pur si simplu prea multe. Si pe de alta parte,nu iti dai seama ca acest lucru se poate intampla chiar acum si pe alte sute de plaje de pe coasta asta? Nu vezi ca nu are nici un rost???”

Localnicul zambi, se apleca, mai culese o stea de mare,si dupa ce o arunca inapoi in mare,ii raspunse: “Are rost,pentru aceea pe care tocmai am aruncat-o”


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Mihai says:

    Buna povestioara, multumim! happy

  2. C.L.M. says:

    big grin dragutbig grin chiar mi-a prins bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.