Rujul poate provoca moartea

Recent, intr-o scurta plimbare, dau in masina de o revista destul de veche, menita sa-mi tina timpul ocupat de-alungul drumurilor lungi. Se pare ca am uitat de ea si companie la drumurile lungi nu mi-a mai tinut…

Revenind, in revista cu pricina am dat de un articol cu un studiu efectuat in Marea Britanie in urma caruia cercetatorii au ajuns la concluzia ca rujul poate provoca moartea! Nu va ganditi la faptul ca femeile practic inghit intregul ruj, ci la faptul ca majoritatea rujurilor contin substante nocive ( parabeni, metacrilat, plumbul si cadmiu ).

Aceasta “descoperire” este interesanta, dar mai mult periculoasa, pentru ca potrivit aceluiasi studiu, o femeie inghite pe parcursul vietii aproximativ 1,5 kilograme de ruj. Substantele pe care le contin sunt absorbite de organism si pot provoca atacuri cerebrale, infarct, actionand negativ si asupra sistemului nervos central.

Din fericire substantele sunt interzise prin lege, in compozitia rujurilor iar marile companii respecta aceasta lege, dar ce ne facem cu rujurile contrafacute? Pentru ca se pare ca, confirm Daily Mail, are loc o invazie a rujurilor contrafacute chinezesti care este cat se poate de greu de oprit.

Stiati toate astea? Dar de faptul ca , femeile insarcinate care se rujeaza isi expun copilasul la pericolul dezvoltarii unor alergii foarte grave!? 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
 1. Vanda says:

  Ca si deodorantele si mult altele, din pacate

 2. symplu says:

  Stiati ca Rujul poate ucide daca:

  – se afla pe gulerul, sau gatul unui barbat ? Substanta chimica, numita in termeni populari “sotie”, putand provoca moartea prin injunghiere, impuscare, lovire, sau cel mai grav prin reprosuri pe viata, cea din urma ducand la decesul acestuia incet, prin chinuri, dar sigur !

 3. Dan says:

  Hmmm, femeilor aveti grija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.