Stranutul si comunicarea non-verbala

  Majoritatea dintre noi stiu deja ca stranutul este un reflex al organismului nostru, reflex de curatare a cailor respiratorii de particule precum praf, microbi si chiar polen. Expertii in comunicare non-verbala ne spun ca, la fel ca gesturile, stranutul poate spune multe despre un om. Astfel:

” Stranutul zgomotos si stranutul repetitiv

Cei care stranuta puternic, zgomotos, repetitiv sau mult timp sunt oameni carismatici, cu aptitudini de lideri influenti. Sunt sufletul petrecerilor, au imaginatie, sunt spontani, optimisti si deschisi catre a cunoaste oameni si idei noi. Nu sunt atenti la detalii si nu suporta sa fie neglijati.

Stranutul discret

Cei care stranuta aproape imperceptibil sau care se feresc atunci cand o fac sunt oameni politicosi, prietenosi si calzi. Nu suporta conflictele si sunt mereu atenti sa nu deranjeze. Calmi, loiali si buni ascultatori, sunt (prea) interesati de gura lumii si prefera sa ramana in umbra.

Cei care incearca sa evite stranutul

Din aceasta categorie fac parte oameni decisi si eficienti. Pe cat sunt de puternici, pe atat sunt de exigenti cu ei insisi si cu cei din jur. De cele mai multe ori faptul ca incearca sa se abtina are ca rezultat un stranut zgomotos.

Cei care isi acopera gura

Sunt persoane rezervate, ordonate si corecte, mereu dispuse sa respecte regulile. Precizia si acuratetea sunt cuvintele de ordine in viata lor, dar la fel si solitudinea. Cei din aceasta categorie sunt rigizi si foarte critici.

Eu de obicei incerc sa evit stranutul si daca nu reusesc stranut discret acoperindu-mi gura.Grozava combinatie, nu? laughing 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 14 Comments
 1. NightOn spune:

  Mă încadrez în categoria celor care strănută puternic și dacă mă apucă bine, strănut și de 3-4 ori consecutiv. Deci experții au dreptate laughing

 2. Clarra spune:

  Eu stranut zgomotos, de s-aude la 100 de metri departare, si totusi sunt extrem de atenta la detalii, uneori chiar enervant de atenta tongue si nu, nu sunt sufletul petrecerii si nici nu ma dau in vant dupa cunoscut oameni noi; idei noi da, oameni… nu chiar. Deci expertii se mai si inseala cate un pic.

 3. creve spune:

  Și eu sunt o combinație. Strănut de multe ori la rând, (chiar și de 6 ori), nu strănut tare, dar nici reținut, și îmi pun mâna la gură big grin

 4. Nu stranut doar de un singur fel, cert e ca din reflex din totdeauna am pus mana la gura. happy

 5. Nimeni spune:

  Zgomotos sa afle tot cartierul nu?laughing)

 6. Rolling Ideas spune:

  Eu strănut în toate felurile, depinde unde şi cu cine sunt. Să înţeleg că am mai multe personalităţi? big grin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *