Gelozia si posesivitatea

Gelozia si posesivitatea sunt doua sentimente care, din punctul meu de vedere, merg mana in mana cu frica. Omul care este nesigur pe ceva incepe sa devina gelos si posesiv, chiar si fara a i se da motive.

Un gram de gelozie intr-o relatie de iubire sau prietenie nu strica, insa posesivitatea strica, fie vorba si de un gram! Cu cat un om este mai posesiv cu atat cei din jurul sau vor dori sa stea cat mai departe de el. Dupa cum ziceam, teama de a-i pierde pe cei din jur te panicheaza si te face sa devii posesiv insa, din pacate, posesivitatea nu merge mana in mana cu dragostea. Nu se pupa! Daca tu ai impresia ca fiind posesiv iubesti persoanele de langa tine, te inseli groaznic de mult. Acolo e vorba de alte sentimente, nicidecum de iubire pura.

Nu suntem obiecte si nu APARTINEM nimanui, de aceea nu e ok sa-ti tii partenerul sau prietenii intr-o colivie, sufletele noastre trebuie sa fie LIBERE, nu constranse! Din fericire, pentru mine gelozia si posesivitatea sunt doar doua cuvinte prezente in dictionar. Sunt oarecum geloasa insa fiind ancorata de realitate imi cunosc limitele si nu le intrec! Nu vreau sa-mi transform viata intr-un iad fiind posesiva cu o prietena sau prea geloasa cu iubitul. Nu ma manifest prin gesturi exagerate pentru ca alea sunt cele mai deranjate, nu-mi tin prietenele intr-o colivie si le iubesc pe toate la fel de mult doar ca in moduri diferite. Iar ele isi pot imparti iubirea cu cine le e drag sufletelor lor, nu ma arunc sa le prind de brate si sa le trag spre mine.

Oamenii nu sunt obiecte de mobila si nici plastilina, sa le modelezi dupa bunul plac. Trebuie sa devenim mai iubitori, mai increzatori, mai constienti fata de tot ce ne inconjoara si doar asa posesivitatea nu se mai poate instala in sufletele noastre. Posesivitatea si gelozia extrema nu aduc decat nefericire si suferinta si… cine isi doreste sa traiasca doar in suferinta si nefericire? 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 9 Comments
 1. Cris-Mary says:

  Foarte frumos si bine spus dragulici!

 2. Axlandra says:

  Cum e soarta asta… Pe la 16 ani eram o fire exagerat de geloasă și posesivă. Crescând, apoi, am realizat că nu e bine și am schimbat foaia. Numai că de atunci dau numai peste „jumătăți” posesive și geloase. laughing

  • addicted says:

   Stii doar ca unii se maturizeaza mai tarziu, nu? Poate ai dat fix de aia carora mintea inca nu le-a venit la cap sau nu au pierdut prea multe din cauza geloziei si a posesivitatii. tongue

 3. Mihaela says:

  Ai dreptate. Si eu incerc sa nu devin geloasa fara motiv pentru ca stiu ca asta inseamna lipsa de incredere in mine si in el, cu alte cuvinte in relatie!

 4. Eva says:

  Si eu incerc sa ma temperez daca nu am motive si sa nu fac din tantar armasar.

 5. creve says:

  Faza nasoală e că unii din cei posesivi dau de persoane slabe care nu se opun și se supun ca niște mielușei parcă plăcându-le situația…

  • addicted says:

   Cei care se supun sunt si cei care sunt orbiti de iubire pentru ca daca esti prins de realitate si iti dai seama ca nu e ok, incerci sa schimbi ceva sau pleci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.