Perle de la simularea pentru Bacalaureat 2014

Din nou elevii ne ofera un bun prilej de a ne baga in pamant, pe unii de ras pe altii de rusine. Iata care sunt noile perle de la simularea pentru BAC din acest an.

1. Rețelele de socializare sunt ca un frigider: nu este nimic nou, dar totuși intrăm. Ele ne congelează mintea și ne fac să nu mai gândim și devenim zombi.
2. Cetățeanul turmentat: înfățișarea sa fizică lasă de dorit, dar cea psihică, deși îmbibată cu alcool, încă mai funcționa vag.
3. Perspectiva narativă în fragmentul citat este inexistentă.
4. Virgula s-a folosit pentru că a fost pusă de autorul fragmentului, Vasile Alecsandri, și, prin urmare, acolo trebuie să fie.
5. Naratorul este omniscient, iar verbele folosite sunt la persoana I.
6. Verbele la timpul perfect simplu sunt prezente pentru a ne arăta viitorul.
7. Copiii din ziua de astăzi au ajuns să stea în casă toată ziua, pe facebook, sau pe cine știe ce alt site de socializare, în loc să iasă afară la aer curat, să se joace, cum o făceam și noi înainte de internet și facebook. Dau ca exemplu facebookul, nu am nimic cu fetele dar asta trebuie să o spun, ele au ajuns, pentru nişte likeuri, să se pozeze aproape dezbrăcate, unele chiar dezbrăcate, şi să posteze fotografia pe facebook. De ce? Pentru nişte amărâte de likeuri, şi asta nu e problema cea mai mare. Cea mai mare problemă e că ele o fac de la vârste fragede, 12-14 ani.

Mai multe: http://www.libertatea.ro/


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
 1. anonim spune:

  Ai zice ca despre Facebook s-ar pricepe sa vorbeasca liber si frumos insa la ce perle scot iti pierzi speranta. oh go on

 2. Perle de la simularea pentru Bacalaureat 2014 | touchofadream.ro spune:

  trucks

  Din nou elevii ne ofera un bun prilej de a ne baga in pamant, pe unii de ras pe altii de rusine. Iata care sunt noile perle de la simularea pentru BAC din acest an.

 3. Și tocmai copiii care stau mereu pe FB, îl critică și ”scot” asemenea perle….Trist și rușinos.

 4. Ana spune:

  Foarte trist…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *