Tu la ce renunti pentru cumparaturi? Ce este fashiorexia

   Zilele trecute am dat de un articol intr-o revista in care se vorbea despre disperarea femeilor de a achizitiona cat mai multe piese vestimentare. Am ramas stupefiata cand am citit despre faptul ca multe femei renunta sa-si ia mancare cateva zile pentru a-si cumpara haine, pantofi sau genti.

Se pare ca 32% din populatia feminina a Marii Britanii deja sufera de “ fashiorexia ” adica infometare cu scopul de a economisi bani pentru haine. Asta conform unui studiu publicat in Daily Mail. Deasemenea, conform unui alt studiu, pana la 28% dintre femeile adolescente din intreaga lume sunt de parere ca in acest fel reusesc sa isi mentina silueta dorita.  Mie mi se pare incredibil de… stupid! Cum sa apelezi la aceasta „metoda” pentru de a-ti pastra masurile la standarde de top model? Nu mai bine te controlezi nitel?

In fine, mai in gluma mai in serios, cred ca pentru victimele modei ar trebui scris ceva la intrarea in magazine, cu litere volumetrice, sau ar trebui pus semnul interzis! Oare cate domnite ar mai intra de ar vedea scris la intrare ” Poti intra doar daca ai luat masa inainte! ” ?

Radem noi radem dar din pacate exista persoane care prefera sa se infometeze decat sa „arunce” banii pe mancare sau pe alte lucruri folositoare.

Si mie-mi place sa fac cumparaturi dar nu ma vad in stadiul acesta, vorba aia, ” Nici intr-o mie de ani! „. Tu la ce renunti pentru cumparaturi?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
 1. Cata spune:

  Nici nu stiam ca are o denumire asta dar da este o boala. Si mie imi place sa fac cumparaturi dar nu as renunta la lucrurile mai importante pentru niste toale sau incaltaminte.

 2. Larisa spune:

  Si mie imi place sa merg la shopping, dar nici eu n-as renunta la lucruri importante pentru asta, si mai ales la mancare. De fapt sunt multe alte lucruri mai importante pe care imi place sa dau banii, decat hainele big grin.
  Insa fiecare cu placerile lui laughing.

  • addicted spune:

   Oh, si mie-mi place sa-mi tot cumpar chestii dar nu in cantitati industriale si nici sa las ceva important pentru haine sau cosmetice. Nici chiar asa! big grin

 3. Mihaela spune:

  Mancarea nici nu intra in discutie. Pot sa renunt la a merge cu taxiul spre exemplu, dar nici pentru cosmetice nu imi pun viata in pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *