Cu grija pentru siguranta noastra

Nu e o noutate pentru nimeni faptul ca sunt multi cei care sunt destul de nepasarori cand vine vorba de siguranta lor si/sau a celor din jur.

Inca mai vad parinti care merg cu ai lor copilasi pe locul din fata in masina, oameni care nu au rabdare sa se faca culoarea rosie la semafor, persoane care se incred in cei din jur si nu isi inchid masina, sau mai rau, usa apartamentelor cand ies pentru cateva minutela magazinul de la colt. Cred ca merg pe premisa „mie nu mi se poate intampla”, pana cand… li se intampla. Pana nu te arzi, inca ai impresia ca cineva acolo sus te fereste de absolut orice, chiar si de indiferenta si inconstienta.

Cei din cartierul nostru insa sunt considerati paranoia, chiar si de mine au fost astfel considerati, in prima faza. De ce zic asta? Pentru ca majoritatea scarilor pe langa paza au si camere de supravegheat, atat afara cat si in scara, si chiar si la usile locatarilor. Cele mai vandute camere par a fi cele de exterior. Dar si cele de interior par a fi folosite destul de des, le-am intalnit si la unii vecini din scara noastra. Acum personal privesc chestia asta cu alti ochi. Decat sa aud ca ne numaram printre cazurile de la TV in care se intampla numeroase lucruri in scarile de bloc, mai bine asa.

Singurul loc in care ai nostri nu s-au gandit sa puna ar fi locul in care se parcheaza masinile seara. Nu de alta dar, din pacate, se fura foarte des in stil… romanesc capacele si oglinzile de la masini, si nu numai. Noi am venit cu ideea instalarii unor camere, multi patiti insa au respins-o. Te-ai fi asteptat sa fie primii care sa spuna ” da, normal! „. Dar nu, si ce sa le faci? Cat sa insisti? Ii lasi in inconstienta lor sa isi schimbe de N ori capacele si oglinzile la masini. N-as vrea sa priveasca cu ochi frumosi ideea abia in momentul in care se vor trezi fara masini.

Poate ar trebui sa mai insistam!? Nici nu stiu ce sa mai zic sau ce sa mai cred…


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
  1. Fairytale spune:

    Din pacate se fura mult, iar oamenii vor sa fie siguri ca sunt in siguranta.

  2. Dana spune:

    Decat nepasator mai bine paranoia, cum zici tu. laughing

  3. Cris-Mary spune:

    Well, e si pe lista noastra de cumparaturi astfel de aparatura si nu pentru ca ne place sau ne dorim dar uneori e utila Acum cateva seri am avut de a face cu un individ dubios care ne-a urmarit cu masina pe motiv ca ”ne cunoaste” si nu era asa. Apoi i-am vzut fata si ochii pierduti si ne-am dat seama ca nu-i sunt toate oile acasa.Am asteptat sa plece de pe strada noastra si apoi am intrat in curte si asta ca sa nu vada unde stam. Dar sincer toata seara am aruncat ocheade pe geam sa vad daca totul e ok si atunci am regretat ca nu am inca acest timp de echipament desi avem paznic si caini big grin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *