lucruri despre cafea

Lucruri mai putin cunoscute despre cafea

  Imi imaginez ca nu v-ati gandit niciodata la cafea ca la un elixir de sanatate. Multora le este si teama sa o savureze pentru ca-si imagineaza ca le creste tensiunea arteriala, gradul de celulita si, pe deasupra, le mai si ingalbeneste dintii. Gresit! Consumul excesiv poate duce la toate astea, si multe altele.

Cafeaua ne protejeaza de N boli ( unele fiind letale ). De la Parkinson…

Researchers in the U.S. carried out a study that assessed the link between coffee consumption and Parkinson’s disease risk. The authors of the study concluded that „higher coffee and caffeine intake is associated with a significantly lower incidence of Parkinson’s disease”.5

In addition, caffeine in coffee may help control movement in people suffering from Parkinson’s, according to a study conducted at the Research Institute of the McGill University Health Centre (RI MUHC) that was published in the journal Neurology.

La diabet, pentru ca se stie, s-a studiat intens, si s-a clarificat faptul ca oamenii care beau cafea au un risc cu 28 de procente mai scazut de a se imbolnavi de diabet. Evident, daca este vorba de un consum moderat de cafea (o cana, maximum doua pe zi).Deasemenea, noi iubitorii de cafea suntem protejati de Parkinson in proportie de 80%, de cancerul de colon (25%), de ciroza hepatica (80%) si de pietrele la rinichi (50%).

Eu nu-mi pot imagina diminetile fara acest elixir de sanatate. Pentru mine cafeaua este o substanta miraculoasa fara de care diminetile ar fi… groaznice. Cafeaua imi imbunatateste starea de spirit, capacitatatea de concentrare si toate duc la o stare de implinire si satisfactie.

Voi cum va intelegeti cu aceasta licoare? Sau preferati alte alternative?

Wake up early. Drink coffee. Work hard. Be ambitious. Keep your priorities straight, your mind right and your head up. Do well, live well and dress really well. Do what you love, love what you do. It’s time to start living!

Despre alte lucruri mai putin cunoscute despre cafea gasiti si AICI.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
 1. Cris-Mary spune:

  Are rost sa spun ca e una din marile iubiri ale vietii mele? big grinbig grin Bring all the coffee to me big grin O saptmana usoara dragulici!

 2. Jorjette spune:

  De asemenea, cafeaua este foarte buna pentru cei care au probleme hipotensive.

  Eu iubesc cafeua în special pentru calitățile zațului de cafea asupra pielii. happy A fost o perioada în care consumam zilnic cafea, acum consum destul de rar, cand chiar am chef.

  • addicted spune:

   Inseamna ca nu a avut mare impact asupra ta. Eu fara cafea sunt precum o leguma si recunosc ca e la nivel mintal totul.
   Cat despre zat, foarte des il folosesc si eu cand fac dus si-s innebunita.

   • Jorjette spune:

    În perioada facultății nu era zi fără cafea, mai ales că și fumam…însă pe parcurs m-am cam lăsat de amândouă. Prefer dimneața să beau un ceai sau o apă cu lămâie, mă simt mult mai fresh. Dacă uneori însă beau cafea – o beau cu mult lapte și puțină miere de albine, desi in facultate o beam cat de tare posbilă și chiar fără nici un fel de îndulcitori.

    Ideea este că pe parcurs gusturile, și nu numai, se schimbă happy

 3. Fairytale spune:

  De luni bune, si eu am devenit fermecata de aceasta licoare magica. Nu stiam ca are atatea beneficii.

 4. Fairytale spune:

  Poate ma ajuti si pe mine in concurs, mai multe detalii in aceasta postare. http://367dezile.blogspot.ro/2014/12/rugaminte-rugatoare.html
  Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *