Un studiu realizat acum ceva timp arata ca orice bautura, cafea, ceai, ciocolata calda, apa minerala s.a are un gust diferit in functie de cana din care alegi sa o bei.
Apa minerala, de exemplu, bauta dintr-un pahar albastru, va fi perceput de creier ca fiind mai revigoranta decat servia dintr-un pahar de culoare rosie. Este si logica, corelatia creierului: rosu = caldura, normal ca nu iti va da sentimentul de… revigorare.
Trecand si la cafea. Ati observat ca majoritatea pachetelor de cafea inainte erau maro? De ce? Se spune ca, cafeaua ofera un gust mai puternic daca este ambalata intr-un pachet maro! Ca sa tragem linie, se pare ca ale noastre papile gustative sunt „mici sclave” ale culorilor pe care ochii si creierul oamenilor le percep.
Tu, in ce cana iti bei licoarea cu care iti rasfeti ziua?
am o cana colorata cu pisici
..
Inseamna ca bautura ta face „miiiiau”.
fac eu miauu…depinde ce beau
Eu mănânc cana și las cafeaua
Ia sa mananci tu cana si sa-mi dai MIE cafeaua, da?
La muncă am o cană din Ikea, pereți maro, interior alb.
Acasă… ce cană prind și eu, nu țin prea mult cont. Eventual când am musafir scot cănile negre că sunt mai elegante.
Ma gandeam sa-mi iau si eu un set de cani frumoase negre pentru ca nu am decat una si pe aia se poate scrie cu creta deci nu e chiar asa eleganta.
Galbena ca papadiile!
Ah, ca papadia „virgina”, nu ca cea uscata, huh?
))
Despre bere se spunea candva ca este mai buna daca a fost ambalata in sticla verde.
Eu beau cafea din cana rosie de la Doncafe, in canita de la Fares sau in cescuta mea veche, alba cu dunga albastra. Imi place forma lor, culoarea ma intereseaza prea putin.
Formele ma incanta si pe mine si dimensiunile, evident.
)
[…] bautori de cafea, cei inraiti ,merg dincolo de a savura o cana de cafea si lasa si pielea sa “savureze” […]